Zoo a Dinopark Vyškov

Není to tak dlouho, co jsem sem psala o naší zkušeností s návštěvou v ZOO Lešné. Tenkrát jsem moc nadšená nebyla….Není to tak dlouho, co jsem sem psala o naší zkušeností s návštěvou v ZOO Lešné. Tenkrát jsem moc nadšená nebyla.
Tentokrát vám chci napsat něco o Zoo ve Vyškově.
Tato ZOO nepatří zrovna k největším, vzdyť donedávna ji každý říkal jen Zookoutek…
Za posledních pár let se ale trošku už rozrostla. Nepotkáte v ní sice slony, žirafy nebo tygry, ale mají tu perefektní BABIČČIN DVOREČEK. Děti si zde mohou pohrát s ovečkami a kozami. Pro mnoho dětí je to určitě jedinečný zážitek. Taky zde mají farmu morčátek.
Začátkem léta zde byl otevřen i Dinopark. Ten se nachází mimo areál a přiveze vás k němu autobus, který jezdí každých 20 min. ze ZOO. Původně jezdil Dinovláček, ale z bezpečnostních důvodů byl vymněněn za autobus. Škoda, zážitek z výletu by byl ještě větší.
Dinopark se nachází v lesíku. Je zde několik maket různých prehistorických zvířat ve skutečné velikosti. Některé se hýbou, některé vydávají zvuky. Je tu i malé 3D-kino a pískoviště, kde si děti můžou vyhrabat svoji kostru dinosaura. Po prohlidce vás autobus odveze zpět do ZOO.
Jedna vstupenka platí do ZOO i do Dinoparku.