Waldorfský adventní jarmark

Adventní jarmark, pořádaný základní školou Brno Masarova a občanským sdružením W- alternativa, se koná v sobotu 9. 12. 2006 v prostorách školy na Masarově ulici číslo 11 v Brně – Líšni… Během posledních let se z tohoto jarmarku stala tradiční akce, která vždy v adventním čase znovu potěší srdce žáků, rodičů a přátel Waldorfské školy. Rodiče i děti mají možnost nejen nakupovat, ale také vytvářet originální rukodělné výrobky, poklábosit s přáteli a na chvilku se zastavit v předvánočním shonu.
Tuto možnost nabízejí dílny, kde si můžete vyzkoušet si svou zručnost na mnoha výtvarných a řemeslných technikách, např. malování hedvábí, malba triček a prostírání, dřevořezba, výroba svíček a svícnů, drátkování, práce s ovčí vlnou, zdobení perníčků i marcipánu, drobné práce z papíru, slámy i včelího vosku (přáníčka, vánoční ozdoby, betlémky) a podobně.
Příjemným zpestřením letošního ročníku bude kouzelnická show, divadelní představení „Vánoční hra o Ježíšku“ a taneční vystoupení, která si pro Vás připravili naše děti.
V den konání jarmarku se škola naplní nefalšovanou sváteční atmosférou, jejíž součástí je také možnost posezení v čajovně a ochutnání nejen vegetariánských dobrůtek. Čajovna nabízí široké spektrum lahodných chutí čajů i bylinných směsí. Školní jídelna už od rána voní nejrůznějšími teplými, studenými, slanými i sladkými jídly připravenými ochotnými kuchaři a kuchařkami z řad rodičů. Toto lákavé občerstvení si mohou návštěvníci dopřávat po celou dobu trvání jarmarku.

Adventní waldorfský jarmark je příjemnou alternativou k hektické atmosféře přeplněných supermarketů. Na našem jarmarku můžete levně pořídit dárečky pro své nejbližší bez „zaručeně nejlevnějších vánočních půjček“, navíc v přátelské atmosféře spolupráce rodičů a dětí, připravujících pro Vás společnými silami tuto akci. Věříme, že nás poctíte co nejhojnější návštěvou a pomůžete nám vytvořit onu radostnou atmosféru tepla a klidu, kterou si při odchodu odnesete do svých domovů.

Program Jarmarku:
10:00 Slavnostní zahájení – tělocvična
11:00 Otevření dílen
11:30 Kouzelnické představení – tělocvična
13:00 Pohádka „Vánoční hra o Ježíšku“ – divadelní sál
14:15 Taneční vystoupení – divadelní sál
16:00 Zakončení

Více o občanském sdružení W-alternativa,
sdružení pro podporu waldorfské pedagogiky na stránkách www.waldorf-brno.cz