Rodinné výlety – hromadné či sólo?

Na tuto neděli, 18.5., připadá Mezinárodní den muzeí. V mnoha muzeích se budou snažit přilákat návštěvníky pořádáním nejrůznějších akcí. Program ale není zaměřen jen na dospělé – pořadatelé myslí i na rodiny s dětmi.V této souvislosti mě napadla jedna otázka – jsou lepší rodinné výlety hromadné, či sólo? Je lepší, když se rodina vydá na výlet, který je hromadně organizován, kde je pestrý program pro děti i dospělé? Nebo když se rodina vydá sama jen tak a rytmus výletu si vytvoří sobě přímo na míru?

Obojí má své výhody i nevýhody.

Hromadné akce

Výhody:

Nevýhody:

Sólo akce

Výhody:

Nevýhody:

Každé rodině vyhovuje jiný typ výletů. Někdy ovšem bývá příjemné, když si rodina vyrazí i na výlet, který pro ni není příliš typický. Například když si vyznavači kultury a pravidelní návštěvníci divadla zajdou na procházku do přírody. A naopak.

Pokud se rozhodnete vydat se na hromadnou akci, mám tu pro vás pár tipů týkajících se muzejní noci. Již tuto sobotu (15.5.2010) totiž můžete navštívit desítky muzeí ve dvou velkých městech – Brně a Ostravě.

Brněnská muzejní noc

Z pestré nabídky bych si dovolila zmínit alespoň několik z mnoha akcí, které jsou určeny i dětem:

 

Ostravská muzejní noc

Opět jen krátký výběr z velmi pestrého programu:

Brno a Ostrava ale nejsou jediná města, kde se můžete již tento víkend muzejní noci zúčastnit. Například v Chrudimi je pro návštěvníky muzea připraven program s názvem Hrajeme si v muzeu.

Máte-li zájem, podívejte se na stránky www.cz-museums.cz a vyberte si akci, která je vašemu bydlišti a charakteru nejbližší.

Přeji příjemný a vydařený výlet!