Pozvánka do muzea

Chci se s vámi všemi podělit o příjemný zážitek a pozvat vás do muzea. Že na to nemáte čas a nemáte kam dát děti? Omyl, tato výstava je totiž určena jak pro děti, tak pro vás. Je to výstava nazvaná O hračkách, hrách a hraní, navštívit ji můžete v Moravském zemském muzeu v Brně v Dietrichštejnském paláci (pro Brňáky nahoře na Zelňáku).Nebojte se, že byste museli procházet kolem vitrín a dávat pozor, aby vaše děti na nic nesahaly, opak je pravdou. Celá výstava se vlastně skládá z hracích koutků, kde na děti čeká spousta známých i neznámých hraček a to všechno si můžou vaše ratolesti vyzkoušet a hrát si. Koutek s pokojíčkem pro panenku, loutkové divadlo, téměř opravdická dílna, kuchyňka, hudební nástroje, hlavolamy, vláčky, stavebnice a spousta dalšího, nechybí ani hračky inspirované waldorfskou školou a velký model železnice. Mezi tím vším se najdou i ty vitríny s historickýma hračkama, ale když odolaly náporu mého 18měsíčního syna a jeho stejně staré nenechavé kamarádky, tak asi vydrží hodně:-) V herně ještě čekají houpačky, koloběžka a pískoviště.
Otevřeno je od úterý do soboty 9-17h, kočárky a bundy se odkládají v šatně. Myslím, že výstava zaujme děti tak zhruba od toho roku do věku, kdy si rády aspoň chvilku hrají.
Jsem moc ráda, že už i k nám konečně dorazila ta móda dělat muzeum ne jen na dívání, ale i na vyzkoušení, dokonce i ten personál se tam tvářil a choval mile.

Výstava O hračkách a hraní se koná v Dietrichsteinském paláci (Dětské muzeum MZM) na Zelném trhu 8 v Brně a trvá do 31. 3. 2007.
Otevřeno: út – so 9 – 17h.