Majda se skřítkem Františkem zavítali do Luxoru pokřtít knihu

V pondělí 20. listopadu skřítek František z Kouzelné školky rozzářil oči malých dětí, když do Paláce knih Luxor přišel pokřtít knížku, kterou vydalo nakladatelství Fragment…Malé děti předškolního věku se před akcí netrpělivě vyptávaly, zda František i s Majdou opravdu dorazí. A když moderátor Roman Buťa uvedl Františka i s Majdou na scénu, zajásaly. Během hodinového představení knížky došlo i na oblíbené písničky, při kterých se dokonce cvičilo, a Majda vyprávěla pohádkové příběhy, kterých je knížka plná. Nakonec se děti osmělily a Majdu požádaly
i o podpis do nové knížky.

Knížka Františkovy pohádky z Kouzelné školky navazuje na televizní cyklus pro předškolní děti Kouzelná školka. Jeho průvodci jsou skřítek František (v televizní podobě malý skřítek – loutka) a Majda (v televizní podobě Magdalena Reifová).
Knížka je rámována Františkovým přivítáním dětí v Kouzelné školce na začátku knížky a rozloučením na konci. Mezi tím je 10 různorodých pohádek, v nichž vždy vystupuje František a které vypráví nebo jimi provází Majda.

Pohádky jsou jednoduché, většinou poučné příběhy, na konci nichž se vždy ukáže, že si na to či ono Majda
s Františkem jen hráli a ocitnou se zpátky v Kouzelné školce. Texty pohádek jsou často rýmované.

Kniha vyšla 25. září 2006
Nakladatelství Fragment v Praze roku 2006
Počet stran 64, váz., MOC 249 Kč
Vydání první