Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Květákové placičky
Ahojky všem, prosím můžete mi poradit jednoduchý recept na tyto placičky? Nechci pořád dělat květák smažený, teď ho prodávají celkem levně a já ho mám ráda..moc děkuju
Piškotko, babofko, tak poctivě hlásím květákové pokusy. Placičky se nepovedly. Tak nevím, jestli se mám smát nebo co (ale Piškotko, bramboráky umím! :-D)
Dala jsem tam všechny ingredience, babofko, kromě vloček, ty jak jsem psala nemám), dvě vajíčka, bylo to řidší, tak mouky, té se mi zdálo už hodně a při převracení na pánvi se mi sypaly. Byl z toho šrot 😀 Tak jsem to těstíčko hodila na pánev celé a opékala tak, no :-)) , chuťově moc dobré, jen nebyly mé vytoužené placky. Tak nevím, kde jsem udělala chybu. Možná jsem smažila naprudko, na el.4st. Tak můj dostane na večeři něco jako květákový mozeček. Ale fakt to bylo chutné 🙂
Dnes mám vůbec jakýsi nepovedený den ohledně vaření. Včera jsem navařila kotel polívky, zeleninové i s houbami (těch dávám poskrovnu, šetřím si je 🙂 ) a večer to zapoměla dát do lednice. Ráno byla taková, no já nevím, pořád jsem k tomu čichala, snad tomu nic není, ale stejně se mi to nezdálo. Vařím v hrncích s dvojitým dnem a jěště večer byla polévka vlažná.
Omlouvám se, že jsem se rozepsala, máme tady pečák na Moravě, tak raděj půjdu ven a dnes už nic nevařím..hezký den
Corino, neboj se jich… 🙂 Dávám je i do masových nebo kapustových karbanátků, úplně se tam ztratí… V té sekané nevím, myslím, že by tam byly „vidět“ a pokud máš doma nějakého odpůrce zdravé stravy, aby ti to pak jedl (i když na chuť nic nepozná, ale známe to… 🙂 ) Ale jinak proč ne?
babofko, děkuju ti 🙂
Já placičky jěště nedělala, kupodivu :-), tak si to od vás opíšu. Ty vločky mi doporučovala dr. ohledně vlákniny, že je můžu dát třeba i do sekané, osobně by mi nevadily, ale nejsem zvyklá je používat. Doma je nemám. Samotné bych je asi nesnědla, ale v jídle to může být dobré, vyzkouším různé varianty. Děkuju, papa
Corinko, já je dělala zrovna předevčírem 🙂 Skoro stejně jako Piškotka – květák, hladká mouka, 2 vajíčka, navíc ale ovesné vločky namočené předem v mléce (asi na hodinku), sůl, trochu pepře, trochu sladké a pálivé papriky a hodně majoránky. Jsou moc dobré, a kdo neví, že tam vločky jsou, nepozná… 😉
Piškotko, děkuju moc, babiččiny recepty bývají vždycky nej..:-) česnek taky můžu, mňam, musela jsem dotaz napsat hodně brzy, protože chci květák udělat dnes na oběd. Děkuju
Cori, já uvařila květákové růžičky, nijak zvlášť moc na měkko ne, jen chvilinku, květák pak chutná líp, převařený mi dokonce smrdí. Poté ho pomačkám do mísy, přidám to co do bramboráků, tj. trochu mléka, mouky, vajíčko či dvě, majoránku, sůl, trochu kmínu či pepře, a já jakožto velký milovník česneku, tam vždycky ještě podrtím česnek. Do bramboráků také patří. Správnou hustotu těsta poznáš ;o) No a placičky jsou na světě:o) je to velká mňamka, mě dala tento recept babička:o)
Ahojky všem, prosím můžete mi poradit jednoduchý recept na tyto placičky? Nechci pořád dělat květák smažený, teď ho prodávají celkem levně a já ho mám ráda..moc děkuju