Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Zavařování
Všechny zdravím,
dnes jsem konečně zavařila třešně, bylo to na poslední chvíli. A napadlo mě, že by mě zajímalo, jak jste na tom se zavařováním vy.
Já jsem to vždycky dost odbývala, ale v poslední době se mi zavařování zalíbilo. Manžel moc nejí tropické ovoce, takže kompoty se v zimě hodí. Když jsme dřív občas nějaký koupili, připadalo mi to strašně předražené. Takže letos do toho jdu naplno. (Snad mě to nadšení nepřejde.)
Jaké zavařeniny máte nejradši?
Já se chystám na med z bezinek ,ale nevím jestli se dokopám .Dělala jsem ho jednou a je chuťově jepší než pampeliškovej.Jinak nezavařuji kdy si jo.Ale moje máma a tak nás zásobuje.
Dani, no na mě ještě brzy….jakmile mi rupne v hlavě, tak tu budu škemrat o rady:))))
Ahoj Dani 🙂
Já mám letos pár skleniček jahodového džemíku, ale asi toho moc nebude, úroda vypadá docela bídně 🙁 Tak k jídlu, na zavaření možná trocha rynglí, hrušek a dýně…
Používám želírovací cukr 2:1 – buď Labeta nebo Dr. Oetker. Mám s nimi výborné zkušenosti.
Holky, tak co, jak jste na tom letos? Já zatím nic.
Chtěla jsem se zeptat, co konkrétně používáte k zahuštění marmelád?
ja taky zavarim,zacala jsem pred ctyrmi lety a hrozne me to chytlo.V zime se hodi kompoty,muzu si pak udelat plnene knedliky i s boruvkama a to i v zime.Tenhle rok jsem zavarela i leco,tak at mame co v zime papat.
To sou věci-tak díky a ještě sehnat dýni a zkusit:)))
Hani, ono to dostane se smetanou tu správnou chuť, nemusí jí tam být moc, ale bez smetany by to podle mě nebylo ono.
A PROČ JE TAM TA SMETANA??????
Já myslela,že se to dělá jako klasický zelí.
Popravdě jsem o tom nikdy neslyšela-no mladá holka:)))
Já řádím s cuketou…buchta,bramborák
Jujda, děkují, v pátek uzmu mamce dýni a budu dělat zelíčko:)
Už ted slintám:)))
Tak už to mám: začátek stejný, na sklovatou cibulku dáme dusit nastrouhanou dýni, po pár minutách přidáme sůl, cukr a trošku octa podle chuti, dýně se pak nerozvaří. Dusíme do měkka, dochutíme a pak rozmícháme ve smetaně mouku a tím zelí zahustíme. Takže podobné, až na tu vegetu, tu já nemusím.