Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
SD: Máte rádi cizokrajná jídla?
O české kuchyni toho víme dost. A co si tak popovídat na téma jídel z jiných koutů světa?
Temperamentní tanečnice, moderátorka a herečka Anife Hassan Vyskočil, původem etnická Turkyně, vydává v těchto dnech svou kuchařku. Výpravná kniha s názvem To jsem já, Anife, která obsahuje kromě receptů z nejrůznějších exotických kuchyní také nesčetné příběhy z cest, ale i historky ze soukromého života Anife. Zachovává také Anifin svérázný přístup k českému jazyku s výrazy jako jsou kokurky nebo měsíčníky.
Ochutnali jste nějaké cizokrajné jídlo a jaké patří mezi vaše oblíbené?
Připravujete doma jídla ze světových kuchyní?
Co si představíte pod pojmem exotické jídlo?
Jaké exotické jídlo vás láká k ochutnání?
Podělte se s námi o své zážitky ze světa cizokrajné kuchyně a klidně přidejte i recepty na svá oblíbená světová jídla.
Jako odměnu máme pro dva z vás připravenou knihu To jsem já, Anife od sponzora diskuze, nakladatelství Ikar.
Anife ve své knize postupně představuje střípky z kuchařského umění a životního stylu Maroka, Tuniska, Bosny, Turecka a svého rodného Bulharska. Díky její radosti ze života, neutuchající lásce k vaření a svéráznému stylu se v knize To jsem já, Anife čtenáři nabízejí jedinečné, nejen kulinářské zážitky. Poutavé příběhy, recepty a fotografie lákají k vaření, ochutnávání i cestování.
Podrobné info k soutěži najdete na soutěžní stránce.
Cizokrajna jidla miluji. Mam rada thajskou kuchyni ci indickou. Miluju Susi a redeji si vse nekde dam nez uvarim napodobeninu:-). i kdyxz treba je cas se o to i pokusit. Anife to je temperament jeji knizka bude jiste zajimava.
Anife je sympatická temperamentní žena, když jsem ji viděla v TV vaření, byla úžasná. Líbí se mi její nápady a zručnost při přípravě pokrmů. Kuchařka od ní jistě stojí zato a kdyby se poštěstilo, bude mojí stálou společnicí v kuchyni 🙂
vyzkouším vše a rádá,jen jídla z Hare “Krkny“ – jak říká manžel, mi škrundají v břiše ještě v noci. Nicméně – mě chutná snad vše,co mi uvařej:)
Zatím jsem neměla moc příležitostí, ale novým věcem, novým jídlům se nebráním.
Při svých různých cestách po světě se vždycky snažím ochutnávat jejich jídla – miluju ryby v jakékoliv úpravě, nemusím mořské plody – snad kromě chobotniček. Miluju i skopové, takže jsem si užívala v arabských zemích. Na Srí Lance jsme také zkoušeli jejich domorodé jídlo, tak jak nám ho předkládali na ochutnávku v hotelu, bylo to vždycky strašně, ale strašně pálivé (a to mám ráda pikantní jídla).
A v USA jsme po návštěvě aligátoří rezervace ochutnali i smaženého obalovaného aligátora – chutná to trochu jako smažený kuřecí řízek. Ale nesmí to vychladnout, pak je to jak žvýkačka.
Miluji příležitost nechávat se okouzlit nekonečnou nabídkou možností, které život přináší a ochutnávat exotická i jiná jídla k tomu patří. Poznávat nové věci, být překvapována, sbírat nezapomenutelné zážitky chutí, barev, vůní. Miluji to.
Mám ráda balkánskou kuchyni, tzatziki, jejich saláty apod. Pochutnala jsem si např. v Chorvatsku jejich ryby nemají chybu. Super jsou i krevety, ale např. chobotnice mi vůbec nechutnala. Ráda ochutnám i něco víc exotičtějšího, ale červíky a jinou takovou malou havěť do mě nikdo nedostane ani za milion.
Ano ,ale když vaří Anife ,tak to musí chutnat dvojnásob.
Její kniha bude určitě kouzelná ,jako je ona sama.
Exotická jídla ráda ochutnám, pokud to nejsou brouci nebo mořský potvory, ale příznám se, že jsem, věrná naší kuchyni.
Doma nezkouším. Většinou když přijedem do jiné země tak si dáme něco jejich speciálního.
nejvíc mi chutnal žralok a španělská palea, těšila jsem se na polévku gaspacho a ta mě zklamala.
Pokud jedu do cizí země, přivezu si vždycky odtamtud koření. Miluju trhy a různobarevné přísady do kuchyně. Někdo si přiveze z cest oblečení a kabelky, já raději koření. Těším se pak z dobrot uvařených s typickými pochutinkami ještě dlouho a připomínají mi dálky protkané sluncem 🙂
(Citováno od anabell z 24.1.2015 15:50)
jak uz jsem psala,take tak 😉
Ale vozim si i to obleceni… 😀