Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
SD: Vaříte podle televizních pořadů?
Zapojte se aktivně do další sponzorované diskuze. Tentokrát se pustíme do vaření…
V poslední době je asi nejpopulárnějším fenoménem vaření podle Ládi Hrušky. Recepty každý den vysílá nejsledovanější zpravodajská relace v České republice, sdílejí se na sociálních sítích i na specializovaných kuchařských webech. Láďa Hruška sestavil sbírku unikátních a většinou jednoduchých receptů na přípravu domácího pečiva, mléčných výrobků, polévek, sladkých i slaných hlavních jídel, dezertů, moučníků a dalších jídel doslova za pár korun, ve své knize Vaříme s Láďou Hruškou.
Vaříte podle televizních pořadů?
Zkoušeli jste vařit podle receptů Ládi Hrušky?
Jaký je váš oblíbený televizní recept?
Myslíte si, že dobré jídlo zvládne připravit jen profesionální kuchař?
Vaše názory nás zajímají! Pište je do komentářů v této diskuzi. Jako odměnu máme pro dva z vás připraven titul Vaříme s Láďou s Hruškou, který věnoval partner diskuze, nakladatelství Ikar.
Díky této unikátní kuchařce podráždíte chuťové buňky a potěšíte peněženku! Nechybí recept na legendární chipsy z kuřecích kůžiček, koblihy z trouby nebo domácí pribinák. Suroviny v jednotlivých receptech jsou podle zvyku Ládi Hrušky přepočítané na hrnky, lžíce a špetky a doplňují je údaje o jejich ceně.
Info k soutěži najdete na soutěžní stránce.
ahoj, tak já vařím podle tv pořadů občas. Jídlo mě musí hodně zaujmout abych se do toho pustila, ale párkrát již na to došlo. Podle Ládi Hrušky jsem něco již uvařila/upekla. Byl to chleba, croasanty, šneci.. asi nejvíc mi chutnali šneci z kynutého těsta. Můj názor je, že dobré jídlo vám většinou uvaří máma (jsme na něj zvyklý z domova). Jít na jídlo k profesionálům do restaurace vám na sto procent nezaručí, že si pochutnáte. Je profesionál a profesionál, že 😀 No ale ke Zdeňkovi Pohlreichovi bych na obídek .
(Citováno od Jarka_PL z 29.9.2014 01:24)Byla jsem pozvána na oběd do Pohlreichovy restaurace. Vím, že za to krásně nastrojené jídélko partner zaplatil majlant a odcházeli jsme téměř hladoví, na talíři bylo něco maličkého a krásného. Nasytily se oči, ale ne hladový žaludek. Takže do jeho restaurace jen s předkrmem, který sním doma
(Citováno od Milka98 z 29.9.2014 13:54)No ona koncepce těchto restaurací je poskládaná tak, aby v ní lidé trávili čas jedením co nejvíce pokrmů – vícechodová jídla, polévka/předkrm, hl. jídlo, dezert. Každý jídlo má být chuťově vyladěný a má to navazovat na sebe. Já jsem jídlo od Z.P. jedla několikrát a vždy jsem se najedla, naštěstí. Sestře s manželem jsem dala dárkem večeři v Hiltonu a byli přecpaní, večeře byla s předkrmem, hl. jídlem a dezertem, ale sestra říkala, že by se najedli i jen z hlavního chodu (steaky). Na druhou stranu u vás v maloměstě na návsi je hospoda, kde vaří výborně, lístek má jednu stranu a je to čerstvé, já za pořady o vaření jsem ráda, aspoň některé restaurace na to slyšely.
(Citováno od Jarka_PL z 29.9.2014 21:09)
Ano, koncepci plně chápu, ale kolikrát za měsíc nebo rok si mohu zajít do této restaurace s rodinou? I když jsou naše platy průměrné, tak to mnohokrát nebude. To pak dám přednost obyčejnější restauraci, kde vaří taky dobře, ale levněji.
ahoj, tak já vařím podle tv pořadů občas. Jídlo mě musí hodně zaujmout abych se do toho pustila, ale párkrát již na to došlo. Podle Ládi Hrušky jsem něco již uvařila/upekla. Byl to chleba, croasanty, šneci.. asi nejvíc mi chutnali šneci z kynutého těsta. Můj názor je, že dobré jídlo vám většinou uvaří máma (jsme na něj zvyklý z domova). Jít na jídlo k profesionálům do restaurace vám na sto procent nezaručí, že si pochutnáte. Je profesionál a profesionál, že 😀 No ale ke Zdeňkovi Pohlreichovi bych na obídek .
(Citováno od Jarka_PL z 29.9.2014 01:24)Byla jsem pozvána na oběd do Pohlreichovy restaurace. Vím, že za to krásně nastrojené jídélko partner zaplatil majlant a odcházeli jsme téměř hladoví, na talíři bylo něco maličkého a krásného. Nasytily se oči, ale ne hladový žaludek. Takže do jeho restaurace jen s předkrmem, který sním doma
(Citováno od Milka98 z 29.9.2014 13:54)
No ona koncepce těchto restaurací je poskládaná tak, aby v ní lidé trávili čas jedením co nejvíce pokrmů – vícechodová jídla, polévka/předkrm, hl. jídlo, dezert. Každý jídlo má být chuťově vyladěný a má to navazovat na sebe. Já jsem jídlo od Z.P. jedla několikrát a vždy jsem se najedla, naštěstí. Sestře s manželem jsem dala dárkem večeři v Hiltonu a byli přecpaní, večeře byla s předkrmem, hl. jídlem a dezertem, ale sestra říkala, že by se najedli i jen z hlavního chodu (steaky). Na druhou stranu u vás v maloměstě na návsi je hospoda, kde vaří výborně, lístek má jednu stranu a je to čerstvé, já za pořady o vaření jsem ráda, aspoň některé restaurace na to slyšely.
Podle telky nevařím a televizní pořady o vaření sleduju jen zřítka. Myslím, že uvařit dobře nemusí vždycky jen profi kuchař, třeba moje maminka je skvělá:-)).
Zároveň ale chápu, co se s tím propagováním profi kuchařů myslí. V mnoha restauracích vaří diletanti a je jen těžké se proti nekvalitnímu jídlu bránit.
Vařím pořád – jak o život – dle netu, z hlavy, receptů v časopisech, prostě co kde najdu – miluji změnu, experimenty a hlavně – MĚ TO BAVÍ !!!!! Občas to i manželín a vnoučata ocení a to je moje nejlepší odměna za čas strávený v kuchyni…..
Líbí se vám servírování, jak dělá třeba Pohlreich? Takové to nakupičku všechno a okolo posypat nebo jen pokapat talíř sosem?
Mě se teda nelíbí. Přímo mo vadí, když to jídlo je tak na sobě. Osobně preferuji spíše klasicky roztříděný taliří 🙂 *
moc ráda zkouším nové recepty-takže ANO vařím podle tel.pořa.
ano-zkoušela a ne jednou-má jednoduché a hlavně rychlé a co je důležité moc dobré recepty,taky pěkně vypadají,mohu je vařit hned podla něj,takže vše vidím jak dělá a taky do toho zapojují i děti
oblíbené je Česnek.kuře podle p.Bohdalové,ale taky už pár receptů od L.Hrušky-např. měl veliký úspěch recepty na Želvičky,Minilangoše-na narozeninách se jen po nich zaprášilo-slíbila jsem že je udělám znovu
dobré jídlo zvládne uvařit každý,ne jen profesionál,někdy amatér má lepší jídlo než vyučený a zkušený kuchař,ono ani tak nezáleží na množství ingrediencí,i z mála se dá vykouzlit velice dobré jídlo,někdy drahé jídla se nedají ani jíst a ještě jsou nevkusně naservirované
Vaříte podle televizních pořadů?
Ano, vařím. Hlavně podle Kluci v akci, Jamie Oliver…
Zkoušeli jste vařit podle receptů Ládi Hrušky?
Ne
Jaký je váš oblíbený televizní recept?
Polenta podle Jamieho
a další 🙂
Myslíte si, že dobré jídlo zvládne připravit jen profesionální kuchař?
Ne. Dobré jídlo zvládne každý, kdo se o jídlo alespoň trochu zajímá. Není důležíté mít spoustu ingrediencí. Velice často jich stačí jenom pár a dají se z toho dělat neuveřitelné dobroty. :–)
Nejraději vařím rychlá a jednoduchá jídla, k obědu teplé jídlo a na večer jsme zařadili do jídelníčku saláty. Zrovna tuto sobotu jsme měli návštěvu a udělalajsem podle Ládi Hrušky minilangoše v troubě, po kterých se jen zaprášilo, což mě mile překvapilo, protože bych to zařadila k jídlu “chudých“, ale jde vidět, že i jeho rychlé a levné recepty jsou chutné. Jinak se dívám i po internetu na recepty a pořady v televizi také sleduju a pokaždé je nějaká akce na ingredience v obchodech, tak nápady “co bude dnes dobrého“ jsou.
ahoj, tak já vařím podle tv pořadů občas. Jídlo mě musí hodně zaujmout abych se do toho pustila, ale párkrát již na to došlo. Podle Ládi Hrušky jsem něco již uvařila/upekla. Byl to chleba, croasanty, šneci.. asi nejvíc mi chutnali šneci z kynutého těsta. Můj názor je, že dobré jídlo vám většinou uvaří máma (jsme na něj zvyklý z domova). Jít na jídlo k profesionálům do restaurace vám na sto procent nezaručí, že si pochutnáte. Je profesionál a profesionál, že 😀 No ale ke Zdeňkovi Pohlreichovi bych na obídek .
(Citováno od Jarka_PL z 29.9.2014 01:24)
Byla jsem pozvána na oběd do Pohlreichovy restaurace. Vím, že za to krásně nastrojené jídélko partner zaplatil majlant a odcházeli jsme téměř hladoví, na talíři bylo něco maličkého a krásného. Nasytily se oči, ale ne hladový žaludek. Takže do jeho restaurace jen s předkrmem, který sním doma
Strašně ráda zkouším něco nového a tak vařím podle televizních i rozhlasových pořadů. Od Ládi Hrušky jsem vyzkoušela chleba, kečup, koblihy, lučinu,… Zatímco na jeho lučinu nedám dopustit, koblihy se musely sníst čerstvé, jinak valem tvrdly /není nad poctivě smažené nezdravé koblihy/ Moc se mi líbily pořady o vaření Petra Novotného, třeba Emšibaros dělám dodnes, často a ráda.