Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
SD: Vaříte podle televizních pořadů?
Zapojte se aktivně do další sponzorované diskuze. Tentokrát se pustíme do vaření…
V poslední době je asi nejpopulárnějším fenoménem vaření podle Ládi Hrušky. Recepty každý den vysílá nejsledovanější zpravodajská relace v České republice, sdílejí se na sociálních sítích i na specializovaných kuchařských webech. Láďa Hruška sestavil sbírku unikátních a většinou jednoduchých receptů na přípravu domácího pečiva, mléčných výrobků, polévek, sladkých i slaných hlavních jídel, dezertů, moučníků a dalších jídel doslova za pár korun, ve své knize Vaříme s Láďou Hruškou.
Vaříte podle televizních pořadů?
Zkoušeli jste vařit podle receptů Ládi Hrušky?
Jaký je váš oblíbený televizní recept?
Myslíte si, že dobré jídlo zvládne připravit jen profesionální kuchař?
Vaše názory nás zajímají! Pište je do komentářů v této diskuzi. Jako odměnu máme pro dva z vás připraven titul Vaříme s Láďou s Hruškou, který věnoval partner diskuze, nakladatelství Ikar.
Díky této unikátní kuchařce podráždíte chuťové buňky a potěšíte peněženku! Nechybí recept na legendární chipsy z kuřecích kůžiček, koblihy z trouby nebo domácí pribinák. Suroviny v jednotlivých receptech jsou podle zvyku Ládi Hrušky přepočítané na hrnky, lžíce a špetky a doplňují je údaje o jejich ceně.
Info k soutěži najdete na soutěžní stránce.
Já moc ráda dělám karbenátky z ovesných vloček. Nedávno jsem slyšela, že to dělal právě i Hruška a nevyjadřoval se k tomunějak povzbudivě. Naopak, já mohu říct, že jsou výborné a i brácha, který preferuje maso, tak až snědl 4 karboše, tak teprve se jen tak ujistil, že asi nejsou z masa, že? 😀
Je to jen z vloček, ale fakt výborné. *
Vaření podle televizních pořadů mne někdy fakt pomůže!
Láďa Hruška má své recepty “vydařené“ vybírá si jen jednoduché a levnější vaření.
Moc mi chutná “sekaná s cuketou“(levná a rychlá).
K mletému masu se nastrouhá cuketa,přidá se vejce,koření dle chuti a houska.Peče se ve vymaštěné formě asi25min. a podává se s různými přílohami.
Eva
Dnes jsme dělali chleba podle Ládi Hrušky a mohu všem doporučit.Opravdu dobrý,povedl se.
včera jsem vyzkoušela nový recept – piškoty, až na to, že nebyly hezky kulaté, byly chuťově dobré a jen se po nich zaprášilo
Ahoj, je mi jasné, jak je těžké uvařit po příchodu z práce. Také jsem s tím měla problémy, když byly děti malé. Pokud máš syna, který má rád slané, mohu ti poslat recept na výborné těsto na pizzu. Výhodou je, že ti připravené těsto vydrží i dva dny v lednici a strašně lehce se vyválí a upeče s čímkoliv. Děti mají rády pizzu a tenhle recept miluje celá rodina. A když si představím, kolik stojí pizza v pizzerii… Těsto udělám rychle v robotu a mám ho nachystané v lednici. Vím, že sem tenhle příspěvek asi nepatří, není od Ládi hrušky, proto se raději nejdříve ptám. Jsem tady nová
(Citováno od mafara z 6.10.2014 08:03)mafaro, klidně sem recept napiš 😉 Pokud nebudeš diskuze spamovat nějakými odkazy, tak je to v pořádku.
(Citováno od Petra z 6.10.2014 08:19)Takže je to rychlý recept a pokud máš robot, tak zpracování těsta zabere pár minut. Pak už jen kynutí.
500 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
půl lžíce soli
asi 3/4 lžíce cukru
3/4 dcl oleje
2-3 dcl mléky (podle potřeby – každá mouka saje jinak, mléko postupně dolévám, aby se těsto spojilo a robot neudusil)
kousek kvasnic (cca velikost větší fazole – asi 1/16 kostky kvasnic)Ahoj, děkuji za recept.. pizzu využiju spíš pro nás – světe div se, ale můj syn pizzu nejí..říkám si, že je to třeba věkem a taky se říká, že to co jí rodiče, dítě určitě bude jíst taky.. no tak to u nás fakt neplatí.. s jídlem je u nás neustálý problém.. nejhorší je, že nechce ani ochutnat…chce to čas, tak na něj netlačím , jednou na to přijde určitě sám. Ale pizzu vyzkouším, třeba domácí mu bude chutnat víc než ta kupovaná.. ještě jednou díky..
Vše nasypu do robotu (žádné kvásky) a zpracuji tužší těsto. Pak nechám pod igelitem nebo utěrkou kynout ( půl hodiny až hodinu). Těsto rozdělím na 4 díly, udělám bochánky, které nechám vložím i s táckem do igelitu a buď nechám nakynout v kuchyni (pokud budu dělat pizzu během dne), nebo vložím do lednice. Těsto je dobré i po dvou dnech. Těsto jsem dělala už několikrát a délku kynutí v kuchyni nebo v lednici jsem měnila podle potřeby a rozdíl jsem v hotové pizze nepoznala. Z jedné části těsta jsem vyválela pizzu velikosti velkého talíře (vejde se i na menší plech) Fakt je tenká a nestalo se mi, že by ji obloha promáčela. Na ozdobu dávám cokoliv. Kečup, rajský protlak promíchaný k oregánem, uzeniny, sýry, zbytky masa,.. Výborná byla posypaná cibulí a sýrem (pokud máte rádi cibuli) Délka pečení záleží na troubě. Mám elektrickou a po rozpálení na 250 stupňů jsem ji pekla 8 minut. Pozor, záleží pak na každé minutě. Po 9 minutách jsem měla spálené kraje. Po vytažení je dobré potřít kraje olejem, který rozmíchám třeba s oregánem, nebo česnekem. Krásně změknou. Pizza je výborná i studená. Omlouvám se za délku a podrobný popis, který je pro většinu lidí zbytečný, ale snad to někomu zjednoduší práci. Také nemám ráda komplikované recepty, které musím dodržovat přesně podle návodu.
(Citováno od mafara z 6.10.2014 08:49)
Vždycky jsem si říkala, že až budu mít jednou rodinu, budu vařit a péct s radostí.. no pravda je trošku jiná.. jelikož chodím z práce až večer a mám pocit , že nemám tolik času věnovat se synovi, docela mě vaření začalo skoro až otravovat – hlavně o víkendech, v sobotu člověk ráno vstal a půl dne strávil v kuchyni, snažila jsem se vařit dobrá a domácí jídla, bohužel ne všechna jsou hotová za hodinku…
Recepty Ládi Hrušky jsem už několikrát vyzkoušela a určitě chci zkoušet i nadále.. např. koblížky byly vynikající nebo jablečné růžičky… v jeho receptech je spousta nápadů, které nestojí moc času ani peněz…
většinou zkouším sladká jídla, ale chci se vrhnout i na ta ostatní, protože když člověk ušetří čas strávený v kuchyni a může pak zbytek času strávit tím, že se bude věnovat rodině, bude mě to vaření i bavit a budu se na něj i těšit.(Citováno od andreacool z 5.10.2014 13:25)Ahoj, je mi jasné, jak je těžké uvařit po příchodu z práce. Také jsem s tím měla problémy, když byly děti malé. Pokud máš syna, který má rád slané, mohu ti poslat recept na výborné těsto na pizzu. Výhodou je, že ti připravené těsto vydrží i dva dny v lednici a strašně lehce se vyválí a upeče s čímkoliv. Děti mají rády pizzu a tenhle recept miluje celá rodina. A když si představím, kolik stojí pizza v pizzerii… Těsto udělám rychle v robotu a mám ho nachystané v lednici. Vím, že sem tenhle příspěvek asi nepatří, není od Ládi hrušky, proto se raději nejdříve ptám. Jsem tady nová
(Citováno od mafara z 6.10.2014 08:03)
Ahoj, děkuji za recept.. pizzu využiju spíš pro nás – světe div se, ale můj syn pizzu nejí..říkám si, že je to třeba věkem a taky se říká, že to co jí rodiče, dítě určitě bude jíst taky.. no tak to u nás fakt neplatí.. s jídlem je u nás neustálý problém.. nejhorší je, že nechce ani ochutnat…chce to čas, tak na něj netlačím , jednou na to přijde určitě sám. Ale pizzu vyzkouším, třeba domácí mu bude chutnat víc než ta kupovaná.. ještě jednou díky..
Tak já vztah k vaření nemám-je to pro mě nutné zlo.Ale pár receptů od Hrušky už jsem vyzkoušela.Něco se povedlo,něco ne,ale to spíš bylo mnou.Líbí se mi,že jeho recepty jsou rychlé a hlavně opravdu jednoduché.Pořady o vaření sleduji občas,nic pravidelně 😉
Ahoj, je mi jasné, jak je těžké uvařit po příchodu z práce. Také jsem s tím měla problémy, když byly děti malé. Pokud máš syna, který má rád slané, mohu ti poslat recept na výborné těsto na pizzu. Výhodou je, že ti připravené těsto vydrží i dva dny v lednici a strašně lehce se vyválí a upeče s čímkoliv. Děti mají rády pizzu a tenhle recept miluje celá rodina. A když si představím, kolik stojí pizza v pizzerii… Těsto udělám rychle v robotu a mám ho nachystané v lednici. Vím, že sem tenhle příspěvek asi nepatří, není od Ládi hrušky, proto se raději nejdříve ptám. Jsem tady nová
(Citováno od mafara z 6.10.2014 08:03)mafaro, klidně sem recept napiš 😉 Pokud nebudeš diskuze spamovat nějakými odkazy, tak je to v pořádku.
(Citováno od Petra z 6.10.2014 08:19)
Takže je to rychlý recept a pokud máš robot, tak zpracování těsta zabere pár minut. Pak už jen kynutí.
500 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
půl lžíce soli
asi 3/4 lžíce cukru
3/4 dcl oleje
2-3 dcl mléky (podle potřeby – každá mouka saje jinak, mléko postupně dolévám, aby se těsto spojilo a robot neudusil)
kousek kvasnic (cca velikost větší fazole – asi 1/16 kostky kvasnic)
Vše nasypu do robotu (žádné kvásky) a zpracuji tužší těsto. Pak nechám pod igelitem nebo utěrkou kynout ( půl hodiny až hodinu). Těsto rozdělím na 4 díly, udělám bochánky, které nechám vložím i s táckem do igelitu a buď nechám nakynout v kuchyni (pokud budu dělat pizzu během dne), nebo vložím do lednice. Těsto je dobré i po dvou dnech. Těsto jsem dělala už několikrát a délku kynutí v kuchyni nebo v lednici jsem měnila podle potřeby a rozdíl jsem v hotové pizze nepoznala. Z jedné části těsta jsem vyválela pizzu velikosti velkého talíře (vejde se i na menší plech) Fakt je tenká a nestalo se mi, že by ji obloha promáčela. Na ozdobu dávám cokoliv. Kečup, rajský protlak promíchaný k oregánem, uzeniny, sýry, zbytky masa,.. Výborná byla posypaná cibulí a sýrem (pokud máte rádi cibuli) Délka pečení záleží na troubě. Mám elektrickou a po rozpálení na 250 stupňů jsem ji pekla 8 minut. Pozor, záleží pak na každé minutě. Po 9 minutách jsem měla spálené kraje. Po vytažení je dobré potřít kraje olejem, který rozmíchám třeba s oregánem, nebo česnekem. Krásně změknou. Pizza je výborná i studená. Omlouvám se za délku a podrobný popis, který je pro většinu lidí zbytečný, ale snad to někomu zjednoduší práci. Také nemám ráda komplikované recepty, které musím dodržovat přesně podle návodu.
Vaříte podle televizních pořadů?
Ano, když mě zaujme recept, nebo výsledek, tak vyzkouším. Líbí se mi originální recepty, které prezentuje Jamie Oliver, jsou rychlé, chutné, zdravé a pěkné na pohled.
Zkoušeli jste vařit podle receptů Ládi Hrušky?
Ano, nejraděj máme pribiňáka a chleba bez hnětení.
Jaký je váš oblíbený televizní recept?
Ruská zmrzlina
Myslíte si, že dobré jídlo zvládne připravit jen profesionální kuchař?
Dobré jídlo zvládne připraví ten, kdo má cit pro vaření a chuť se do toho pustit.
Ahoj, je mi jasné, jak je těžké uvařit po příchodu z práce. Také jsem s tím měla problémy, když byly děti malé. Pokud máš syna, který má rád slané, mohu ti poslat recept na výborné těsto na pizzu. Výhodou je, že ti připravené těsto vydrží i dva dny v lednici a strašně lehce se vyválí a upeče s čímkoliv. Děti mají rády pizzu a tenhle recept miluje celá rodina. A když si představím, kolik stojí pizza v pizzerii… Těsto udělám rychle v robotu a mám ho nachystané v lednici. Vím, že sem tenhle příspěvek asi nepatří, není od Ládi hrušky, proto se raději nejdříve ptám. Jsem tady nová
(Citováno od mafara z 6.10.2014 08:03)
mafaro, klidně sem recept napiš 😉 Pokud nebudeš diskuze spamovat nějakými odkazy, tak je to v pořádku.