Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
na mateřské - ze závodních jídelen jídlo pro dítě???
nedá mi to a ráda bych znala názor víc maminek, před chvílí jsem se dočetla jak maminka odbírá obědy pro své malé děti ze závodní jídelny, nějak jsem asi staromódní či co, já jsem na mateřské vařila sama přece jenom jsem věděla co do toho dávám a domácí je domácí, nějak k tomu nemám důvěru, také si zajdem na večeři nebo obídek,ale občas a dítě se tím nekrmí každý den….ale chápu, že s dobou se to mění a tak by mě zajímal váš názor a jakou s tím máte zikušenost vy maminky…..
Nikdy jsem jídlo z jídelny nebrala, vařím doma, vlastně jen pro sebe a malého, malá jí ve školce a manžel se naobědvá někde v restauračce, pokud mu výjde čas na oběd.
Když si uvařím jídlo pro sebe, tak ho pak jím i tři dny, ale to mi vůbec nevadí.
A večeře? U nás jsou jen studené, ale pokud mají mí jedlíci chut na něco teplého, tak to na večeři uvařím:)
Já brala jídlo ve školce, nejdříve každý den, tak 3x týdně. Jídlo bylo senzační, cena super a bylo více času na druhé dítko,uklidit atd….
Nevím proč by to mělo být něco špatného. Dopoledne jsem místo času stráveného v kuchyni, byla se synem. Jídlo jsem si brala odpoledne, když jsme šly pro dceru do školky.
Náhodou je to bezva nápad , taky jsem chodila do školky pro obědy , brala jsem dva a vyšlo nás to na 1300kč měsíčně, vařila jsem pouze v so a ne . Díky tomu jsem měla více času na děti, chodila jsem s dcerkou do mateřského centra ráno jsem tam šla v 9 hodin a domů se vracela okolo 12 hodiny v tu dobu nám přiváželi obědy (nemusela jsem nikam chodit)výběr ze dvou jídel a asi 2x do týdne jsme k obědu dostali navíc ovoce bud jablko nebo banán, to pak děcka dostali na svačinku . Nemusela jsem dojídat po dětech , kolikrát se s tím obědem člověk páře,myslí si co dobrýho neuvařil a děcka nad tím pouze ohrnou nos , proto když jsem takhle občas vylévala polévku která jim nechutnala mi ani moc nevadilo.Naštěstí jsou moje děcka velcí jedlíci a je jen málo věcí které by nejedli.Dnes jsou už děcká velký a ty mrnavé porce by jim nestačili proto jakmile začali chodit do školy , obědy jsem zrušila, stejně chodili na obědy tam.
Já si začala chodit do jídelny pro obědy, když jsem byla poprvé těhotná. Vařili moc dobře, výběr ze 3 jídel a najedli jsme se s manželem oba. Pokračovala jsem, když se syn narodil. Oběd stál 46,-. Co jsem začala vařit synovi nemixovaná jídla, už nechodím.
Teď mám druhé mimi a opět o tom uvažuji… ale už zdražili přes 60, to mi přijde dost. A nevím, jestli bych si vybrala – co můžu já, když kojím i 3leté dítě (starší syn). Ale zase bych nemusela vařit po večerech nebo rychlovky ráno, chodíme dopol ven a vracíme se v poledne.
Nezatracovala bych to, mohou vařit chutně, ale když chce někdo vařit z domácího, jeho věc.

Babofko, s tím jak ty vaříš by asi byla i škoda, kdybys pro jídlo chodila někam do jídelny. Jak jsi tady psala co všechno vaříš a že vaříš ráda, tak to je něco jiného. Ale mě taky nikdy nějak nelákalo chodit si pro jídlo do jídelny když jsem doma. Já bych byla spíš líná někam pravidelně pro to docházet, než si uvařit. Když jsem chodila do práce ještě než jsme se přestěhovali, tak jsem měla stejně daleko do jídelny, kam jsme chodili, jako domů. Většinou jsem si raději došla domu něco udělat, nebo jsem měla něco připravený, než jít do té jídelny. Ale pokud někdo raději dojde do jídelny, proč ne. Když se tam vaří zdravě, myslím, že i pro děti to nemusí být špatné. Alespoň si zvyknou na jinou stravu.
taky by mě to nenapadlo, navíc vařím ráda a od té doby co prcek nepotřebuje svoje extra mixované “dobroty“, ale jí s námi, vařím už jen 2 různá jídla – pro partnera masová, pro sebe bezmasová a prcek si vždycky vybere co mu chutná nejvíc…
Dřív jsem si občas vařila svoje domácí jídlo do práce na oběd. Snažím se používat zdravější věci, vím, co kupuju za suroviny, něco koupím bio pro lepší pocit, k zahušťování jsem odvykla používat mouku, ale používám kukuřičnopohankovou kaši nebo solamyl a navíc máme rádi jídla s chutí, klidně i ostřejší, ty jídelnové bývají většinou takové bez chuti a bez zápachu. Navíc si uvařím, na co mám zrovna chuť…
Ale každého věc…
Já beru 2 x týdně obědy ze školky. Vaří tam opravdu moc dobře. Je to změna a mám více času, protože dopoledne nemusím stát u plotny.
Ve školní jídelně, kde se stravuje můj nejstarší syn byly taky docela podivné způsoby – polévky z polotovarů – dokonce pytlíkové, umělohmotná bramborová kaše, UHO – univerzální hnědé omáčky, ve kterých se střídala kapie, okurka a vajíčko, vždy originálně pojmenované, byla přijata kuchařka-cukrářka, která měla dohlížet na moučníky a sladká jídla a ejhle – děti dostaly tyčinku müsli nebo sušenku, pak se vyměnila vedoucí a je to v pořádku.
Naší školkovou jídelnu bych ale pochválila – dostali jsme dokonce seznam pomazánek, ze kterých jsme měli vybírat, jaké budou dětem dělat, paní kuchařky pečou “domácí“ moučníky, dost ovoce, jogurty jsou opravdu jogurty a jídlo je dobré. Dřívější paní vedoucí byla posedlá netučnými a neslazenými želatinovými náhražkami za jogurty, kupovanými záviny a balenými “no name“ piškoty s bůhví jakých výprodejů, hodně záleží na lidech, jako všude.
Lenio, tak to pak jo 🙂 Musím říct, že tady to ochucené jakž takž je, ale řídké, divné… masa v omáčce plavaly synovi dva malé kousky. A cenový průměr 45,- Kč za TAKOVOU porci – to za 100,- máme oběd celá rodina, pokud vařím doma. A že se kaše v jídelnách dělá z prášku, o tom vím a taky docela koukám 🙁
Jeden čas jsem brala obědy ze školní jídelny školy, kde učí manžel-tedy pro sebe. Je to maličká škola-vaří se asi pro 40 školáků a opravdu jako od maminky…Spousta zeleniny, nešizené omáčky, polévky… Se školní stravou mého dětství to nemělo nic společného. Dovedu si představit, že by kluci takové jídlo mohli v pohodě dostat……