Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Potraviny verzus jejich vyhazování
Tak mi to nedá, abych se Vás nezeptala jak to doma řešíte s potravinami.
U nás konkrétně jde o pečivo, které opravdu neumím odhadnout kolik ho sníme. Takže většinou zůstane, někdy až do svého splesnivění, jindy na krmení kačenek, a v nejlepším případě obalím ve vajíčku a ještě máme večeři (nebo snídani). Ale vetšinou letí do koše. Na strouihanku často neschovávám máme ji dost.
Každopádně se občas manžílek podivuje a někdy i dává “přednášku“, jak to že vyhazujeme ???? Nemusím snad ani psát, že tohle “poučování“ někdy dostane nečekané obrátky a je doma dusno.
No pečivo je jedno z jídel co letí do koše. Taky stará polívkay, nedojezené brambory – prostě se to jednou za čas stává. Ne ovšem každý den !
Jak je to u vás ? Nebo jsme nenormální já, že neodhadnu kolik vlastně sníme a pak vyhazujeme?
Bydlím ve městě, takže zbytky neodnesu žádné drůbeži nebo pejskovi.
Neella
teda, holky…. já se teď musím stydět…. u nás se bohužel vyhazujou i prošlé jogurty a sýrové “pomazánky“…. to se tak někdy stane, že nakoupím víc, než Majda sní. protože se jí ex ptá, co chce na svačinku a na večeři a dává jí vybrat, tak potom vyhazujeme. a to můžu mluvit a mluvit a mluvit :-(((
takže se stydím 🙁
Teda holky, nechte toho, joooo????? :)))))))))
Taky bych si dala gulášek….:)
lenous díky, no taky jsem hned dostala chuť jak jsi to popisovala tak se mi úplně sbíhaly sliny,
možná zítra:-) , určitě to vyzkouším
Tak Bamisko, jak na zahušťování? Jednoduše rozdrobíš střídku chleba, je lepší starší – třeba dvoudenní a jde to snadno, když střídku mneš mezi dlaněmi, a místo toho, abys maso zaprášila hladkou moukou, nasypeš na něj ty drobečky z chleba, nedělá to hrudky jako mouka, navíc chleba má trošku nakyslou chuť a je v něm kmín, takže omáčka z chleba je chutnější než z obyčejné mouky. Problém je, že zbyde kůrka, ale ta se dá použít k tomu čerstvě uvařenému guláši a můžeš jí k němu přikusovat a namáčet si jí v omáčce. Mňam, asi budu vařit gulášek…
Jééje, já taky docela “zbytkuju“. Bývalý docela remcal:o) Nikdy neodhadnu pečivo, ale nedávno mi dal bratranec super návod. Pokud mám více čerstvého pečiva – ještě za čerstva ho frknu do mrazáku, druhý den si vytáhnu kolik potřebuji a během pár minutek je v mikrovlnce rozmražené a teploučké a jako čerstvé! Nedělám to pořád, jde víceméně o víkendy, ale někdy i přes týden!
Jinak polévku si málokdy vezmu ještě druhý den, vím, že to mrhání, ale jsem v tomhle hrozná, bohužel. Vždycky dojídal můj přítel:o))) Já mám výhodu, že vařím už jen pro malou a většinou to utrefím, i s tím pečivem, když se vaří pro celou rodinu, je to trošku jiné:o)
Teda Leni, dík za tip – rohlíky na knedlíky 🙂 Já dávám do mrazáku jen čerstvé rohlíky, když se jich sejde víc, na knedlíky nebo sekanou používám jen ty starší ze špajzu 🙂 A chléb – taky dobrý tip 🙂
U nás se to samozřejmě taky někdy stane… řeším to podobně. Ze staršího chleba udělám smaženky nebo topinky, polévku nebo zbylé jídlo dám psovi. Ale dost toho taky nasuším – pro sousedovic slepice nebo na strouhanku. A bohužel něco občas letí do koše – což mě mrzí. Ale je to jak píše Lenka – někdy zůstane a někdy se stejné množství ztratí, ani nevím kam.
jsem na tom stejně jeden den máme jen tak tak a druhý den zůstane navíc…já to nevyhazuji, mám to na strouhanku,suším to pro kolegini z vesnice pro králíčky, jinak taky použiji na obalení ve vajíčku,topinky,a obložené rozehřáté housky….jinak máme zbytky asi jako každý jiný sem tam polévka, omáčka, knedlíky…není to velké množství a to letí…
lenous chápu to dobře , že zahuštuješ guláš suchám chlebem?? já jsem to slyšela ,ale ještě nevyzkoušela
Neello, znám to taky. Někdy koupím ráno půlku chleba a 6 rohlíků a druhý den není co k snídani, pak koupím v pátek to samé, a v neděli mám ještě 4 rohlíky, které nikdo nesnědl.
Rohlíky suším na strouhanku, chleba používám do guláše místo mouky na zahuštění. Pokud střídku z chleba rozdrobím nadrobno, dá se usušit a pak použít. Dva nakrájené rohlíky (den nebo dva dny staré) mívám v mrazáku připravené do knedlíků.
Určitě je to problém ve více rodinách…
Tak mi to nedá, abych se Vás nezeptala jak to doma řešíte s potravinami.
U nás konkrétně jde o pečivo, které opravdu neumím odhadnout kolik ho sníme. Takže většinou zůstane, někdy až do svého splesnivění, jindy na krmení kačenek, a v nejlepším případě obalím ve vajíčku a ještě máme večeři (nebo snídani). Ale vetšinou letí do koše. Na strouihanku často neschovávám máme ji dost.
Každopádně se občas manžílek podivuje a někdy i dává “přednášku“, jak to že vyhazujeme ???? Nemusím snad ani psát, že tohle “poučování“ někdy dostane nečekané obrátky a je doma dusno.
No pečivo je jedno z jídel co letí do koše. Taky stará polívkay, nedojezené brambory – prostě se to jednou za čas stává. Ne ovšem každý den !
Jak je to u vás ? Nebo jsme nenormální já, že neodhadnu kolik vlastně sníme a pak vyhazujeme?
Bydlím ve městě, takže zbytky neodnesu žádné drůbeži nebo pejskovi.
Neella