Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Co nej-exotičtějšího jste jedly?
zkoušíte rádi nové jídla? A když jste na dovolené, dáváte si to co znáte, nebo zkoušíte i místní speciality?
Co nejšílenějšího, exotického atd… jste zkusily?
Kšando, on dotaz zněl mimo exotiky – co jsme nejšílenějšího jedly, no a pro mě byly “nejšílenější“ kozí nohy 🙂
Jinak jsem si ještě vzpomněla, že jsem jedla klokaní šunku.
Tak já asi olihně a býčí koule :-), oboje mi chutná dost, ale olihně vedou.
Radko a jak se ty obchody jmenují, myslím -čerstvé mořské plody, já bych taky kupovala, PlzeŇ je myslím i dost velká, jen třeba nevím a neumím najít, podle názvu už bych mohla uspět.
Já tedy nic takového do huby nestrčím :-). A je mi jedno o co přicházím… Jen mě trošku zarazilo, že za exotiku považujete zvěřinu:-).Kšanda
v brně už jsou “oceány“ čtyři:-) lidi se naučili kupovat kvalitní a čerstvé ryby a ostatní mrchy. opravdu se to s “čerstvýma“ třeba z tesca apod. nedá srovnat. já byla třeba překvapená z tuňáka. kilo stojí přes 600 kč, ale pěknej velkej steak mě vyšel na 60 korun. ty ryby jsou lehčí než maso, takže co do velikosti to není zase tak strašná cena.
Radko, tak to ti závidím.
Já jsem ráda, že u nás je možnost díky sýrárně koupit kvalitní sýry.
no já kupuji čerstvé (opravdu čerstvé – v oceánu 48 – obchod, který vozí rovnou z moře) olihně pravidelně, vždycky 4-5 kousků, platím kolem 40 korun:-) ona cena na kilo je vysoká, ale ony jsou lehký. a raděj si dám 100g kvalitní suroviny za stejnou cenu, co by mě stálo 300g flákoty.
totéž losos. sice drahý (relativně) ale sytý, výborný, zdravý.
chobotnice bývá tužší, ale ostatní mořské potvory jsou tuhé jen když je někdo neumí uvařit. čím dýl vaří/peče/smaží, tím jsou tužší. stačí opravdu pár minutek a jsou akorát mňam.
chobotnici je nejlepší naklepat, nebo chapadlo prostě omlátit o stůl. pak tak tuhá není:-)
Meggi, dobrý .-)
Radko, jenomže u nás těžko k sehnání a když máš štěstí, tak nevěříš jaká je cena.
Já zkoušela chobotnice, ale podle mě nebyly dobře připravené. Byly totiž dost tvrdé, takové gumové.
Asi nejexotičtější, co jsem kdy vařila doma, byl kdysi dávno klokaní guláš.
Jinak výborné byly ve Finsku místní speciality ze sobího masa, přímo u nich mnohem lepší, než ty varianty, co jsem jedla pak tady. A s tou jejich výbornou brusinkovou marmeládou nebo jak tomu říkají, to bylo prostě super.
No to se vi 😀
calamary,tech by jsme se ujedli 😉 nejenv Chorvatsku..
Chobotnice ..a vse z more;ryby take hojne
casto delam/ci pridavam do zelen.salatu/ krevety/lahoda..cesnek..olivac..a sup na panev..
min.tyden jsem varila humry po prvne-BOMBA!!
jedli jsme i krokod.maso/lahudka/
(ne)exoticky je mozna pro nekoho i masicko z divocaka 😉
na svatebni ceste jsem ochutnala/se zavr.ocima/smazene cervy/lahudka a kopa proteinu/ 😀
Neverim do dneska 😀
A tam take i kokos, primo utrzeny..A HADA!! 😉
Milujeme/hlavne ja a dcerka/sushi!! Delavam ruzne i doma,koupila jsem si na to pomucky..
Jedla jsem sneky./se sebezaprenim k vuli tomu sliskemu,co clovek zna/. Pro mne nic moc 😀
Byci zlazy/lidove koule/mnamka..jen nevedet, ze jsou to ty “zlazy“ 😉
Maso z nutrie..
velbloudi mleko..brrr..
jinak “neexotickou “pravou cinu“..! 😀
silene ostrou omacku od Mexicanky..nic nepomahalo.
Tuniskou kuchyni..2x jsem se radeji nezeptala,coze to jime 🙂
Pravy rusky borst(nevim jak se to pise;polevka,kazdy zna.
Nuninko :na dovolene vzdy ochutname mistni kuchyni!!! Nekterou jen jednou 😀
Doma varim i klasiku..ceskou i anglickou..ale pro nekoho je exotica i ty morske potvurky,losos/mnam/,ryby.. 😉
sousedka obcas u nas uvari Tunis.kuskus po jejich..
Meggii.
nevíš, o co přicházíš:-) takový grilovaný olihně, nebo mušle s česnekem a petrželkou….mňam…