Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Umíte vařit?
Holky, tak jsem dnes tak závistivě koukala na Prostřeno jak tam paní vařila králíka (toho teda nejím), zelí a chlupáče, lívance… Umíte takováto jídla? Já se přiznám, že vařím opravdu jen takové to jednoduché jídlo – omáčky umím jen srbské žebírko, milánskou (teda počeštěnou) a “svíčkovou“ – z halali – jinak ji nedochutím. Knedlíky vařím jen bramborové a vždycky je mám takové “ovařené“… Tak mě to ani nebaví neb mám pak pocit, že jsem totální lempl… Kšanda
Diskuze týdne 10/2013
inori po babičce zbyl sešit s receptama…a polovina jich byla hrstka toho a dvě hrstky toho 😀 a bohužel už není aby mě naučila to jak ovládala svou kuchyn ona… 🙁
Bamisko, neporadim, ale přeju hodně štěstí
Babička dělá buchty, který jsou měkký i potom. Možná je to tím, že dává hodně ovoce do málo těsta, mně to nejde slepit, trhá se to. Recept dělá od oka, takže mi ho nenapíše a bydlí daleko. Už má napečeno, když přijedeme.
JDU SI TAKY PRO RADU KDYŽ TO TU JE….
koupila jsem dvě kolena holky jak na ně…v plánu mám ovařit a pak šoupnout do pekáče dodělat do trouby?? nemáte nějaký osvědčený recept?? jaké koření použít atd??
Inori,
buchty jsou prostě výborné po upečení a druhý den je šupnu do pytlíku a rozpařím v mikrovlnce – opět jsou teplé a rozplývají se na jazyku…
Inori dobry hihi 🙂
Moje maminka je skvela kucharinka..i babi..a babicka mi prozradila,ze moje maminka jeste dlouho po svatbe moc varit neumela..a vzdy volala babicce..a vznikali i komicke situace..kdy mamka volala babii pecu buchty..ale nekyne to..joo a dalas tam kvasnice? 😀
A nebo se uz vicekrat stalo,ze “deda“rekl na moje jidlo,uz te “babi“ dcera(ja)trunfla 😀
Nebo jsem varila obyc spenat..a moje neter rika moji mamince-babii,uvar stejnej,jakej vari teta 😀 a to se mamka smeje..
Pro navstevy varim celkem casto..(mame velky bukovy ang.stul :-D)
Hlavne na vanocni svatky,oslavy..vloni nas na 1.svat.vanocni bylo na veceri 12 😀 Pekla jsem celeho lososa..a krutu…
Nej jsem se naucila varit- pokus-omyl..a nebat se 😀 Vychtat si veci sama;hustotu testa delam od oka,kynute..atd..
Haha, tak to já, když vařim pro návštěvu, tak to jsou většinou kamarádi, co šli na vejšku, takže vaření pro ně není v popředí a před těma rozhodně bobky nemám, protože jim vždycky víc než chutná.
Zato teď ani sama nevim, jestli mě až nebaví vaření pro tchána. 1. se mi to povede a půl hodiny potom poslouchám, jaká už je ze mě kuchařka a kdo z rodiny jak vaří atd atd no a 2. když se to nepovede (někdy stačí, že to není tolik božské, tchýně totiž vaří naprosto excelentně), tak půl hodiny poslouchám, jak si z toho nemám nic dělat, příště to bude lepší, Máňa taky musela nějak začít a jak je teď skvělá atdatd 😀
Jak pečete buchty? Můj problém je, že se musí sníst ještě za tepla, to jsou perfektní, ale když vychladnou, tak trochu ztvrdnou. Vyklopím je na talíř vrchní stranou nahoru, pokapu vodou a přikreju utěrkou. Snažím se do těsta dávat míň mouky, pak se mi to ale chce lepit na ruce, takže vždycky nakonec zase přidám.. jinak snad nic nešidím, dávám čerstvý kvasnice i poctivě máslo, náplň mám tvarohovou, makovou bych dát nemohla, to bych to měla tvrdý rovnou.
Lien,slovenske “gazdovske“recepty jsou supr! 🙂
Ja to znam podobne..ono je v tomto rceptu hooodne masla a plus syr..a jak je znano tak kazdy syr je “tucny“..a je potom jasne,ze maslo vyteka..Davam mene tucny syr(ridim se tema co jsou zde,takze nazvy psat nebudu..napriklad aspon tedy anglicky cedar)
Najit malo tucny syr 😀
To vypadá krásně, mňam.
tohle mám v záložkách a je to opravdu moc dobré, třeba právě pro návštěvu na stůl, jen mi máslo při pečení hodně vytéká 🙁
Vařit umím, ale seběvědomí ohledně toho moc nemám a jakmile vařím nebo peču pro nějakou návštěvu, jsem dost nervozní, aby jim to chutnalo.
Vždycky mě nejvíc bavilo dělat pomazánky, chlebíčky, jednohubky atd., tak to využívám při oslavách a nejradši na tom mám ujídání při přípravě surovin do pomazánek 🙂