Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Divné filé - co s ním?
Ahoj holky,
jdu pro radu 🙂
Tchýně někde výhodně nakoupila 10 kg filé a rozdělila se s námi-dostali jsme 30 kostek (cca 3 kg). Je to v neoznačených sáčcích po 10 kusech.
Dnes jsem je zkusila klasicky osmažit v trojobalu, naštěstí jsem měla pro Máru něco jiného…
Maso je dobrý, žádné kosti, ALE – ta kostka se skládá ze 2 kusů “masa“, což by bylo bezva, žádná hromada kousíčků masa, jenže je to jakoby s kůží. Nevím jak to popsat, ne vyloženě s tou vrchní jak jsou na ní šupiny, ale s nějakou spodní vrstvou, proto to tak drží pohromadě.
Jenže to je vlastně taková “flákota“ a já z té své kostky tedy vypreparovala ty 2 kusy “masa“ a z nich vydloubala 4 malé kousíčky masa, jinak je to prostě taková bílá žužlavá hmota.
Tak teď co s tím? Napadlo mě akorát tak postupně nasucho v troubě upéct kočce, ta by to v pohodě sežrala. Vyhazovat to je mi líto, ale člověk se s tím fakt nenají.
Nebo máte jiný nápad? 🙂
Lussy, tak kočka si smlsne, no. 🙂 Náš čoklík teda rybu miluje taky. 🙂
Já si spíš myslím, že to bylo v 10 kg krabici a ta označená byla. A v ní ty kilové pytlíky s 10 kusy.
Tchýně dělá v nemocnici a mám pocit, že to koupila od dodavatele do kuchyně (chudáci pacienti…)
Já ryby nemám ráda, fakt se musím přemáhat abych občas nějakou snědla, tak bych poznala, kdyby byla nějaká divná nebo tak.
Je to opravdu chuťově dobrý maso, je to takový filet, teda 2, slisovaný do kostky, akorát, že to nejde ani ukrojit ani užvejkat 🙂
Ještě večer usmažím manželovi (když už je mám obalený) a když to bude vypadat stejně, tak kočka má měsíc co jíst :-))
Ono nejde o to se “hadat“,ale potravina,ktera neni na obalu nijak oznacena,urcite nebude koser,ze 🙁 Cim a kde prosla..a odkud,kdyz nema oznaceni?A proc neni oznacena,to asi vi vyrobce moc dobre 😀 🙁
M.
Lussy, blbé je, že to nemělo označení a nevíš, co to je za rybu.
Ono to ale přeci neznamená, že to je nekvalitní,když píšeš, že to není nějaké semleté bláto, ale maso. Jen je tedy asi problém v tom, že z jedné kostky je v závěru toho masa hodně málo, že?
Nevím co s tím, bohužel neporadím.
Ale třeba to je nějaký druh, takto s kůží jsem ještě kostky neměla.
Já bych to asi s prominutím dala sežrat té kočce….
Ahojky Lussy..a chces rict pravdu,nebo se nastves? 😀 😀
Lito..lito mi je napr.“deti v Africe“.. 🙂
Ale urcite mi neni lito vyhodit nekvalitni jidlo,nebo jak to hezky napsat!!
(stejne jako napr.plesniveho,kdyz napr.znam vice lidi,co reknou no aa,vzdyt je to “jen“
napovrchu-napr.moje tchyne s marmeladou 🙁 )
Nemysli si,u nas se jidlo nevyhazuje!!Zvlast,kdyz na neho vydelavam jenom ja 😀
Ale myslim JIDLO!!-a ne cosi,co ani okolo ryby neslo!!(nebo okolo masa -konzervy,salamy apod.)To by mne
neda nikdy lito nebylo-ani bych to skratka nekoupila,a kdyby mi to nekdo daroval“jen proto,ze to stoji malo“(proc to malo stalo je jasne!!),tak mu “podekuji,dekuji nechci..
Mam se rada,zalezi mi na tom,co stravou davan telu..i deti tuplem..A zvlast ted,kdyz mam po narocnem zdravotnim obdobi,tak si vyberu 2x,co dam do pusy i do tela.
Clovek strati(l)v zivote vic,nez je hodit do kose smejd.
Meggii
Ahoj holky,
jdu pro radu 🙂
Tchýně někde výhodně nakoupila 10 kg filé a rozdělila se s námi-dostali jsme 30 kostek (cca 3 kg). Je to v neoznačených sáčcích po 10 kusech.
Dnes jsem je zkusila klasicky osmažit v trojobalu, naštěstí jsem měla pro Máru něco jiného…
Maso je dobrý, žádné kosti, ALE – ta kostka se skládá ze 2 kusů “masa“, což by bylo bezva, žádná hromada kousíčků masa, jenže je to jakoby s kůží. Nevím jak to popsat, ne vyloženě s tou vrchní jak jsou na ní šupiny, ale s nějakou spodní vrstvou, proto to tak drží pohromadě.
Jenže to je vlastně taková “flákota“ a já z té své kostky tedy vypreparovala ty 2 kusy “masa“ a z nich vydloubala 4 malé kousíčky masa, jinak je to prostě taková bílá žužlavá hmota.
Tak teď co s tím? Napadlo mě akorát tak postupně nasucho v troubě upéct kočce, ta by to v pohodě sežrala. Vyhazovat to je mi líto, ale člověk se s tím fakt nenají.
Nebo máte jiný nápad? 🙂