Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Je libo neco dobreho ke kavicce,ci pro navstevu? 😀
Vikendik za dverma..
tak vam mozna udela radost mene,ci vice dulezita “diskuze“,
skratka,silene a rada;a porad,pecu..tak tu mam receptik “c.1“ 😀
ZELATINOVE REZY:
nejdrive piskot:slehame 6vajec+210g.cukru a potom zlehka 210g.poloh.mouky.
nalit na vymaz.a vys.plech a peceme asi pri 170st./15-20min.
krem-250g.tvarohu,1zakysana smetana,125g.masla(ci Hery)
a cukru dle chuti 🙂 – vyslehame.
kremem potrit vychlazeny piskot,na to jakekoliv ovoce-nej jsou jahody))
A polit cervenou zeletinou,uvarenou dle navodu na obalu..
dame stuhnout..krajime na hezke kostky..kdo je mlsoun,muze
kazdou porci ozdob.slehajdou 😀
Zarucuji uspech,dobrou chut!
(co priste?;preferujete kynute dobrutky,babovky,rezy,perniky na plech,bublaniny…staci “rict“ 😀 )
miluju kynuté – jíst (taky je to na mě vidět 😛 ), ale ne zrovna ráda ho dělám.
vidim s tvrdym Y..prominte !!
M. 🙂
jo a Jezulo,pokud si nejsi jista,zda uz je zelatina pripravena
na politi,tak si vezmu talirecek a kapnu na nej trosku ty zelatiny
a po chvilce kuknu,naklonim talirek a vydim zda houstne..a zamicham
a poleju s ni zakusecek..ona rychle houstne..a neboj ona trosku
musi bejt jeste tepla..potom totiz zhoustne vychlazena moc a uz
s ni nic nepolejes 😀 😀 ale nesmi bejt ridka moc,protoze
by se vsakla dovnitrku piskotu a byla by z toho mokra vis co 🙂
paaa
pro Jezecka-urco nejsi dement 😀 😀
holka ja kupuji tady zelatinu v sacicku..na ten
celej kolac(plech)davam 2sacky,cervenou pouzivam..udelam zelatinu podle
navodu a jeste jak je skoro tepla(vlazna),tak s ni celej ten kolac poleju,
to ovoce..nej jsou jahudky 😀
uz jsem zkousela vice druhu zelatiny..tak hledej tu nej..jakmile zelatina
mooc vychladne tak se neda pekne nalejt!!!pokud ti v kastrulku zase
rychle tuhne,postav ji na “sekundicku“zase na sporak..to je jeji plus..
Halinko-ted jeste pecu chleba,tak jestli tu neusnu..a zitra nebudu
jako matoha,urcite ti sem pisnu rychlou mnamku 😀
Ja sem chci davat vsecko rychle a pritom dobre..i odzkousene,poctive
a az do nebe vychvalovane 😀
(nejvice vyhlasene mam vse kynute :-D)
dobrou,mlsne pusinky 😀
Meggii
bezva.
To já můžu všechno,já sem na sladký jak dělaná :-D.
Jen poslední dobou nějak není kdo by mě k tomu dokopal :-(.
Ale budu muset juknout na něco rychlýho,snadnýho,pokud možno nepečenýho,aby se to nesrazilo a dobrý bylo, ženským do práce.
PARDON!!!!
Já jsem dement, já vynechala celý odstavec 😀
No, ale jak to políváš? Hned, když je to ještě řídké, nebo necháváš trochu zhooustnout? Ten správný okamžik mě zajímá, dík a ještě jednou se omlouvám za předchozí mimoňský žblebt. *
Meggi, cokoliv s tvarohem takto upraveným je super!!! 🙂 Ale nechybí tam ta želatina, když je to želatinový řez?? 🙂 A ta mě právě zajímá, protože s ní moc pracovat neumím… Díky! *
Vikendik za dverma..
tak vam mozna udela radost mene,ci vice dulezita “diskuze“,
skratka,silene a rada;a porad,pecu..tak tu mam receptik “c.1“ 😀
ZELATINOVE REZY:
nejdrive piskot:slehame 6vajec+210g.cukru a potom zlehka 210g.poloh.mouky.
nalit na vymaz.a vys.plech a peceme asi pri 170st./15-20min.
krem-250g.tvarohu,1zakysana smetana,125g.masla(ci Hery)
a cukru dle chuti 🙂 – vyslehame.
kremem potrit vychlazeny piskot,na to jakekoliv ovoce-nej jsou jahody))
A polit cervenou zeletinou,uvarenou dle navodu na obalu..
dame stuhnout..krajime na hezke kostky..kdo je mlsoun,muze
kazdou porci ozdob.slehajdou 😀
Zarucuji uspech,dobrou chut!
(co priste?;preferujete kynute dobrutky,babovky,rezy,perniky na plech,bublaniny…staci “rict“ 😀 )