Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Filé na Vánoce
Holky prosím vás,jaké filé kupujete na Vánoce? minulý rok jsme měli pěkně hnusnou včeři,měli jsme filety Panguase,ale po rozmražení to byly takové malé cáry,pořádně to nešlo ani obalit. Kapra moc nemusíme kvůli kostem a kvůli dětem. Takže nějaké filé,ale nevím jakou značku. Nedávno také,koupila jsem Panguase,nevím jaká značka a chutnalo to po hlíně, tak už mám z filé hrůzu!!
Děkuji Radka
Ano, Jarm má pravdu, nikdy nerozmarzovat úplně, nechat trošku zmrzlé, pak to není maglajs:-)
Hm, u nás třeba žádná rybárna není.
A v marketech ani u řezníka jsem na chlazené ryby nenarazila.
Takže kupujeme mražené.
Z vlastní zkušenosti doporučuji, že fileta na obalování a smažení nesmí být rozmrzlá na 100% – jinak je to “blemc blemc“.
;o)
jsem na tom stejně jak ostatní já toho pangase mraženýho tady rybárna nikde není vysušuju ubrouskama
Tak my děláme pangásiuse pro děti, kapra, ale stejně, malá třeba chce jen toho kapra, jí nevadí, že to musí obírat od kostiček a měli jsem i filety ze žraloka, taky to nebylo špatné………..jinak chodím do rybárny, je to prodejna přímo specializovaná, takže bych zašla pro nějaký ten filet tam:-)
Já když dělám pangase, tak kupuju jedině chlazenýho, mražený byl pokaždý hnusný, samá voda.
A na Vánoce ryby nejíme – vinou klobásu nebo řízek, to je osvědčený.
Já už jsem měla taky snad všechny druhy ryb 🙂 Pangase, lososa, tresku (vše kvůli malé), a pokaždé moc dobré. Jinak už rok dělám opět kapra, s tím, že pár filátek Pangase k tomu a jsou spokojeni všichni :o)
my teda sobě děláme kapra a malýmu obaluji pangase už pátým rokem. ještě nikdy se nestalo, že by nebyl dobrej:-)
Hmm, Jarmusch, já nechtěla, aby to vyznělo, že jsem proti Pangasovi, já ho miluju:-) Jenže ho máme tak často, že by mě ani nenapadlo ho udělat i na štědrý den:-) Mořskou štiku jsme měli celou, tříkilovou, pekli jsme ji v kuse, a jedli týden:-) Ještě pořád se směju, když si na to vzpomenu. Ale byla výborná. Mě by ke štěstí stačil i obyčejný pstruh, na másle a na česneku, mňamka. Jenže Radka se ptala na filé, tak bych zašla někde do rybárny nebo do marketu, kde jsou chlazené ryby a zeptala se přímo tam.
Nám se právě neosvědčila mořská štika, ale pangasius ano.
Manža má klasicky kapra.
Radko, a co takhle losos? Když se opravdu dobře udělá, to znamená jen lehce okořenit bylinkami a opéct na olivovém oleji jen minutku z každé strany, nesmí se péct dlouho, jinak je suchý, ale je moc dobrý, zdravý, a pokud je dobře nafiletovaný, tak úplně bez kostí. Je spousta výborných ryb, Pangase bych na vánoce nedělala:-) Mořská štika, platýz – ten ale jedině jako celou rybu, filé ze žraloka, jen pozor na ty kostičky, musí být opravdu dobře nafiletováno. Být tebou, zajdu někam, kde se prodávají ryby, a poradím se.
Nepřihlášená Matilda