Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Kvasný klobouček
Ženy, mám prosbu, nevíte některá, kde se dá koupit kvasný klobouček na demižon? Anebo poraďte, jak uzavřít demižon bez něj…Chceme naložit rybíz na víno a já ztratila ten původní klobouček, který jsme léta používali ( v rámci úklidu kuchyně jsem ho asi vyhodila s dalším „nepotřebným“)…no a zatím jsem se ptala v drogerii a v zahrádkářských potřebách a nikde není:-(Díky Š.
Diskuzi založil/a asarka 23.7.2008.
Moji rodiče nakládali rybíz na víno každý rok a vždycky demižon mamka překryla papírem, udělala do něho několik otvorů špendlíkem, převázala gumičkou a nechala kvasit. Nedávali žádné kvasinky, jenom ovoce a cukr. A jaké bylo? No, přece vynikající.
Jarka