Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
jáhly, pohanka
Jáhly, pohanka – to není lepek, že? A od kterého měsíce se můžou? A jak je nejlépe připravit, normálně se zeleninou nebo jen samotné ve vodě, jak dlouho se asi vaří? A nevíte, kde je seženu i bio? Děkuji moc předem.
Jopko, díky za informace. Moc by mě zajímalo, jak teda ty jáhly vaříš, jestli se zeleninou a jestli máš nějaký dobrý recept, co holčičce fakt chutná. Manžel je alergik(pyly, tráva, mírné astma), tak stále zvažuji, kdy začít s tím lepkem. Jestli už teď(máme za 2 dny 9 měsíců anebo počkat až do toho roku). Co myslíš? A co z toho lepku začneš teda zařazovat ty?
http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/jak-nam-mohou-byt/
http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/proc-jist-pohanku/
na doktorka.cz je celkově hodně informací o jídle, tak se tam zkus podívat.
Fifi, lepek je obsažený v pšenici, ovsu, ječmeni a žitu.
Bezlepkové: k bramborám a rýži je to potom kukuřice, amarant, pohanka a jáhly – prodávají v obchodech zdravé výživy a většinou bývají i BIO. Mívají i instantní BIO jahelnou, pohankovou, je to podobně jak rýžová, kterou dáváme prckům večer, ale je neocucená, nemléčná, neslazená. Já je dávám na zpestření, s jogurtem nejraději. Buď ty instatní anebo vařím sama.
Ze všech doporučeních od kdy dávat lepek(od 6.měsíce, 8. i od 1 roku – dokonce i u dětí které nemají alergii v rodině) vzhledem k tomu, že v rodině alergii nemáme, tak volím zlatou střední cestu = naše malá má 8m a 1 týden a chci pomalu lepek zařazovat.
Jak se jáhly vaří, můžu napsat, ale v návodu na každém balíčku je to krásně popsané. Ahoj