Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Vyštipování rajčat
Ahoj, vím, že se mají rajčata vyštipovat a vím jak, ale nevím proč se to dělá…..pěstujeme rajčata s přítelem (balkonová v květináči) a on tvrdí, že se vyštipovat nemusí, že nebudou mít na čem plodit, když to všechno vyštípu…..tak se chci zeptat jak je to, než se přesvědčíme sami, kdo z nás dvou bude úspěšnější….díky
Eliško, taky jsem si to musela nechat názorně ukázat :)))
Vyštipují se tzv. fazochy – to jsou výhonky, které raší jakoby nad „základním“ listem, který vyrůstá ze stonku. Snad jsi to pochopila…. jsou takové menší a „tváří se“ jako nová sazenička 🙂
Ahoj, bavíte se o vyštipování rajčat, ale mě stále není jasné, co mám vlastně vyštipovat. Mohl by mi to prosím někdo nějak co nejsrozumitelněji popsat?
děkuji Eliška
Vyštipování rajčat
Radši jsem se dnes ptala mámy,ale vyštipují se ta tyčková.I když u keříčkových prý není na škodu vylamovat listy aby měli rajčátka víc světla a dobře dozrávala.
já je tedy vždy pěkně „odrbu“ .Pěstuji je již několik let a pokud je odrbu mají dostatek světla a hlavně prostoru pro růst chutných rajčátek (i sto z jednoho keříčku)
Ala
Tyčková rajčata by se bez vyštipování změnila na keřová. Keříčková bych je nenazvala, protože se může stát, že tyčkové rajče doroste výšky skoro dva metry a představte si, že za každým listem,v jeho paždí, vyroste nový výhon,tomu taky za každým listem vyroste nový výhon atd.No, a pak to bude keř jako hrom. Tak se řiďte radou v předchozím příspěvku.
Jarka
Vyštipují se tyčková rajčata, protože by se zbytečně vyčerpávala a rajčata by byla malá, pokud máte druh keříčková, tak ty se nechávájí normálně růst.