Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Presnidavky
Chci udelat Natalce domaci presnidavky. Recept nejaky znam,nebo najdu. Ale neni mi jasny, co s tim, kdyz to nandam do tech sklenicek. Jestli to musim zavarovat(nemam s tim zkusenosti) a nebo jestli to muzu jen tak soupnout do mrazaku, coz by bylo pro me prijatelnejsi. A vubec, jestli do toho mrazaku muzu dat i jidla ve sklenickach, co ji navarim dopredu.
Dekuji za rady.
Romano – a nedávala jsi to na holé dno, že to popraskalo? Pokud nezavařuješ v klasickém zavařovacím hrnci, je třeba dát na dno hrnce utěrku, aby se sklo nedotýkalo přímo dna – zavařuji tak všechno a ještě mi nepraskla ani jedna sklenička.
ve skle rozhodně ne popraskalo by to to.já dělala přesnídávky uplně jednoduše jen jsem pomixovala ovoce a dala to do sklenic bez cukru jen tak holé nic jsem nepřidávala a na 20 min do trouby pak jsem je skladovala ve špajzce.zvykl si a kupovanou mi ted nesní
romana
Přesnídávky vyrábím dětem podobně jako Veruša. Do mrazáku jsem je dávat nezkoušela.
Pokud navařím jídla víc, než je malá schopna sníst, tak si to naporcuji do plastových krabiček. Vyhovují mi nejvíce hranaté od Ramy 400 g, ty se dobře do mrazáku ukládají v úhledných komínkách a nezaberou tolik místa jako kulaté. Takhle zamražená jídla se snažím nejdéle do měsíce spotřebovat.
našla jsem ještě jeden recept
Přesnídávka jablečno – mrkvová
1kg mrkve
1kg jablek
krystalový cukr dle chuti
vanilkový pudink,vanilkový cukr
Postup přípravy:
Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka, dáme do hrnce, podlejeme trochou vody a dusíme do měkka. Mezitím oloupeme jablka a nakrájíme na malé kousky, přidáme k mrkvi a dusíme, až se jablíčka rozpadají. Rozmixujeme, v troše vody rozmícháme vanilkový pudink, nejlépe kukuřičný, a vmícháme do směsi, krátce povaříme, přisladíme a naléváme do připravených skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru abychom dosterilovaly víčko. Uchováváme v chladu a temnu.
jejda,špatně jsem to oddělila,jsou to celkem tři recepty,ta poslední začínající slovem „Suroviny“ je také s pudinkem,ale jakoby zavařená.Omlouvám se za zmatek:)
domácí přesnídávka
jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, pokrájíme na menší kousky a povaříme do měkka. Pokud chceme vyrobit přesnídávku s příchutí (jahody, borůvky, meruňky,…) vaříme příslušné ovoce společně s jablky (v poměru 3:1). Uvařené ovoce scedíme, rozmixujeme na pyré a osladíme. Ještě horkou přesnídávku ihned naléváme do skleniček a pokládáme víčkem dolů. Necháme zchladnout a uchováváme v ledničce.
domácí přesnídávka s pudinkem
jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, pokrájíme na menší kousky a povaříme do měkka. Pokud chceme vyrobit přesnídávku s příchutí (jahody, borůvky, meruňky,…) vaříme příslušné ovoce společně s jablky (v poměru 3:1). Odlijeme 0,5l (nebo i více) šťávy a uvařené ovoce scedíme. Odlitou šťávu necháme zchladnout, v jejím menším množství rozmícháme vanilkový pudink a přilijeme ke zbytku šťávy. 1 minutu povaříme a přidáme k rozmixovanému ovoci. Krátce povaříme . Ještě horkou přesnídávku ihned naléváme do skleniček a pokládáme víčkem dolů. Necháme zchladnout a uchováváme v ledničce.
Suroviny:
1,5 kg jablek, 8 dl vody, 250 g cukru (podle sladkosti jablek i méně), 2 ovocné pudingy
Oloupaná, na 1/4 nakrájená jablka zasypeme cukrem, zalijeme vodou, necháme rozvařit a rozmixujeme. V 1 dl vody rozmícháme 2 ovocné puding. prášky, přidáme do jablečné směsi a povaříme. Společně ještě rozmixujeme a plníme do malých skleniček. Sterilujeme 20 min při 85 °C. Z jedné porce je asi 10 skleniček od výživy.