Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
med, cokolada a normalni mleko
ahoj vsem, mozna to tu nekde je, ale nejak to nemuzu najit. Chci se optat od kdy muzou prckove med, cokoladu a normalni mleko? Blizi se nam prvni narozeniny a babicky urcite budou chtit pect dort, tak bych jim rada rekla, co jo a co ne. Jogurty normalne papame, tak proc davat umele?
Ještě k tý čokoládě, když už by to muselo být, tak nejraději hořkou a nějakou kvalitní, ne za deset korun :)). Jinak mě taky dítě ukradlo čokoládu a to mu bylo méně než rok a nic se mu samozřejmě nestalo, ale proč je to učit schválně.
A ty taveňáky taky zavrhuju, těm se vyhni, a taky bacha na takový ty ochucený. Podle Fořta by ani tvrdé sýry neměly děti do tří let – prý obsahují hodně soli a fosforu a bílkovin a jsou proto obtížně stravitelné. No já nevím, sem tam tvrdý sýr dáváme.
naše malá děla 1.narozeninový dort jogurtový s ovocem na piškotovém korpusu…nebudu tvrdit, že ještě neochutnala čokoládu (1,5 roku), byl Mikuláš, různé návštěvy apod. Musím říct, že jí to moc nejede, naštěstí, spíš ji lákají ty obaly. v 10 měsících nepozorovaně ukradla synovci tabulku bílé čokolády a než jsme si všimli, snědla tak 3 čtverečky, taky se nic nestalo. Alergen je spíš to kakao…
Mléko kvalitní bez prodloužené doby trvanlivosti, nejlíp v lahvi..
Tavené sýry raději ne – obsahují tzv. tavící soli… to nedělá dobře ani nám dospělákům, natož prckům…
Kravské plnotučné mléko po 1 roce – ale doporučuje se nejdříve začít s mléčnými výrobky – sýry tvrdé a tavené, žervé apod. a až pokud to dítě dobř snese, tak dát přímo mléko…med taky můžete zkusit – ale po troškách a počkat, jestli nebude mít reakci – med bývá alergen…no a ta čokoláda – fakt je čas, ale jak píše erča…z dortů bych volila něco na způsob piškotového korpusu + tvaroh nebo puding + ovoce (nebo úplně nepečený z dětských piškotů..)
čokoládu smějí děti až od 3 let, jenže vysvětlujte to babičkám a všem návštěvám.
Tak s čokoládou bych počkala, na to má ještě času habaděj. Med můžete trošku vyzkoušet a mléko taky, ale pokud možno čerstvé a ještě lépe BIO. To trvanlivé bych určitě nedávala.