Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Med
Malému je 10 měsíců a zkouším k snídani už chlebíček.Ale žervé a šunčička mu moc nejedou,sní toho málo.Ale medík to jo,to mu jede.Neškodí mu,může se už dávat?
Jo a kdo si mě pamatuje s dotazem o lezení,tak to vypadá velice nadějně:-))
Také se přidám. Medem sladím svým dětem mléko a to asi od 15 měsíců pravidelně a denně (dceři bude 7) a chlebík s medem jsme dávali už před jedním rokem – máme medu velkou sptřebu. Ale dávám si pozor jaký kupuju! Většinou přímo od včelaře – bývá trošku dražší, ale mám jistotu, že není ředěný. A když je z obchodu musí na něm být napsáno, že je vyroben u nás. Kdysi jsem četla varování na med made in china -už přesně nevím proč – asi pro to míchání, tak to dodržuji. Dcera nemá ani jeden kaz a syn také ne.
A ještě jedna perlička: moje sestra vyrostla na dudlíku s medem- brrr, a do dnes neví co je to vrtání zubů je jí 27 let. Ale to bych určitě nedoporučovala riskovat a zkoušet.
Vzpomněla jsem si na jednu diskusi na miminu na téma med malému dítěti. Byly tam krom těch běžných odpovědí, že med alergizuje (já si to také myslela, protože se to tak všude říká) taky dvě odpovědi, které měly hlavu a patu. Jinak v mojí knížce byl med od osmi měsíců, občas jsem ho dala taky, děti na něj nijak nereagovaly. Tak tady jsou ty dvě odpovědi:
Nedá mi to ,abych nepřipojila svůj názor. Tak za prvé v medu nemohou přežívat žádné bakterie, protože je natolik hustý – z chemie si jistě vzpomenete na nasycený roztok- že by to prostě nepřežily a ta hustota je nejpřirozenější forma konzervace. Za druhé med zahřátý nad 40 stupňů celsia ztrácí svou biologickou hodnotu, takže se zničí enzymy, které obsahuje a zbudou jen jednoduché cukry glokósa a fruktósa. Oba cukry jsou jednodušší než sacharóza- klasický bílý cukr- takže jsou stravitelnější. Já osobně si myslím, že děti které netrpí žádnou alergií by med namazaný třeba na chléb občas dostávat měly. Pokud je med koupený od včelaře nebo v obchodě kde je zaručeno, že to není med vylepšený cukerným roztokem není se čeho bát. Rozhodně bych ho dětem nedávala do čaje, právě protože ty jednoduché cukry, které po velkém zředění v čaji pak jsou bývají potravu pro bakterie, které mají za následek kažení zoubků.Rozhodně med v jídelníčku svých dětí nezavrhujte, je lepším a přirozenějším zdrojem vitaminů a minerálních látek než vitaminy v tabletkách z lékárny a navíc neobsahoje žádné konzervační látky, je čistě přírodní.
Tak doufám, že jsem vás moc neotrávila Bobulka +3
Ahoj, tak jak jsem četla vaší diskuzi tak se nad tím pozastavuji. Vlastním totiž alergii na potraviny v návaznosti na chronický zánětlivý ekzém. A pro mé zdraví nejstravitelnější cukr světe div se je med ( mám alergii na všechny pyly). Já si myslím že dětěm od jednoho roku se med má dávat postupně ale určitě bych ho nejdříve zkusila. Je spousta lidí ( alergiků ) v mém okolí, kteří sladí převážně medem a problémi s tím nemají.
Možná byste se divili co alergenů mají i běžné potraviny.
Achesa a Ferdík 21tt+2
Ahoj, blahopřeji k nadějnému nájezdu na lezení:-)… s tím medem jsem já měla napsané, že kvůli alergiím až po jednom roce (ale prameny se různí) – pokud už jej dáváš a nic (vyrážka apod.), tak to je asi v pohodě – taky ale pozor na zoubky – po medu se hodně kazí – my tyto obavy řešíme tak, že čistíme zoubky po každém jídle (tedy snídani, obědě, večeři)