Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
krupicová kaše
Ahojky. Chci prckovi uvařit krupici, ale Sunar se vařit nesmí. Odkdy jste tedy vařili krupici z normálního mléka nebo jak jinak jste to dělali? Díky a krásný den
Haha – my jsme tada krupici ještě nevařili (19 měsíců) – syn tak po 1 roce už kaše (instantní) přestal jíst, ale jinak pije hodně mlíka a jí mléčné výrobky (rád) – plnotučné kravské mléko používáme od 1 roku věku a dobrý…
Jé já včera zrovna dcerce nevěděla už co k véče a tak měla poprvé krupic. kaši (14,5měs) ale že by z ní byla 2x nadšená se říct nedá…Takže jí dojedl syn a dcerka si dala nášup z „mé“ cisterny :o)
Já jsem vařila krupici tak od 10 měsíců. Vždycky jsem ji namočila do vody – hned ráno, jak jsem vstanula, večer jsem ji v té vodě uvařila a až do hotového jsem přilila Nutrilon. Prý je ta krupice lépé stravitelná, když je nejdříve namočená a pak vařená ve vodě, a je fakt, že jsme nikdy žádné problémy neměli.
Ahojky.
Já jsem holkám poprvé vařila pudink, když už jim byl rok, tak jsem jej už dělala do normálního mlíka (a v pohodě). Jinak vím, že maminky to vaří ve vodě a pak až na závěr vmíchají Sunar (nebo co používají).
Nevím, kolik je Tvému prckovi, ale tu krupici bych zvážila… Dřív se to dětem dávalo odmala, ale prý je to to nejhorší, co může malé dítě dostat. Někde jsem dokonce slyšela doporučení dát ji poprvé až tak ve 3 letech…
V prodejnách zdravé výživy ale najdeš zdravější ekvivalenty – na vaření (třeba kukuřičnou krupici), nebo instatní (těmi se dají i zahušťovat polévky, omáčky…).
Já mám doma jáhlovou instatní kaši, rýžovo-kukuřičnou, prosnou… Co tak vím, cena jednoho balení se pohybuje kolem 20-25 Kč.