Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
domácí pekárna
Máte ji?Jak jste spokojené?Jakou máte značku,….?Už asi 2 měsíce o ní uvažuji,když jsem se rozhoupala,že chci moulinex,zrovna nebyla.Teď zase váhám,na diskuzi na mmb ještě hodně chválí etu harmony.Tak teď nevím jestli tu etu a nebo radši moulinex xxl.
Máme a nepoužíváme, nebaví mě to.
No pekárna byl taky můj sen.Potom jsem si ji půjčila na měsíc od mé sestry používala asi týden a přestalo mě to bavit.zajedno kvůli energii,nejkratší program na zadělání a upečení trvá asi 1hodinu a 60 minut a pak by to bylo asi jako se vším friťák toustovač,vždycky jsme do toho byli zapálení ale po krátké době to omrzí.
Ze začátku jsem z pekárny byla unešená. Snadná příprava, samo se upeklo, chleba voňavý a čerstvý. Brzy jsme se však těchto chlebů přejedli a dnes v tom zadělávám kynuté těsto na knedle. 🙂
Na domácí pekárnu také nedám dopustit. Chléb je voňavý a vláčný. Jen škoda, že je v chlebu ta vrtule 🙂 Jinak mám také Moulinex a všem ho mohu jedině doporučit!
Já na domácí pekárnu nedám dopustit, kromě chleba tam dalám i tu sekanou atd, je to paráda – vše šťavnaté, mohu jen doporučit. Mám Moulinex, ale podle mně jsou ty značkx všechny vyrovnané tak je docela jedno co koupíš.
Nuninko, ta cena právě záleží na tom, kolik toho kupuješ. My jsme brali 50 kg a dělili jsme na dva díly, to pak stálo 10 Kč kilo, jinak ale stojí asi 15, to nevím přesně. Nemají uvedeno, že by prodávali od určitého množství, ale asi pro 1 kg nemá ani cenu tam jezdit.
Minule jsem ale musela část vyhodit, pustili se do toho moli, takže příště si asi budu kupovat po 5 kg, i tak to vyjde cenově hezky.
Mouka je fakt krásná, dělala jsem z ní i kvásek a nemělo to chybu, jen teď nějak nestíhám, takže peču normální chlebík.
Věřím, že mouka koupená přímo v mlýně je úplně o něčem jiném, než ta z obchodu. jenom bz mě zajímalo, jak to výjde cenově? A kolik se toho musí najednou koupit?
Naše pekárna je už hodně vyšeptalá, takže ji používám jen na hnětení. Ale i na to je super. Pak buď strčím upéct i s nádobou do trouby, nebo vyndám a udělám normální chleba.
Směsi moc nepoužívám, ale spíš kvůli ceně. Kdysi jsme měli nějaké z Německa a ty byly dvě ani ne za euro. Když není zrovna něco v akci, je to u nás fakt drahé. Moc nechápu, proč jsou v Německu za poloviční ceny, ale to do téhle diskuze asi nepatří. 🙂
Hodně ráda vybírám různé mouky, i když mám svůj oblíbený osvědčený mlýn, kde mají vynikající chlebovou žitnou i pšeničnou.
Chuťově nejlepší směsi má Lidl.Jinak na sladkou rýži se dá koupit speciální rýže. Já ji kupuji v dm, sladká rýže. Muž ji někdy dělá dětem.A musím říct, že je senzační.Já bych sladkou rýži normálně nejedla, protože to fakt nemusím.
Hmmm, ta sekajda zní lákavě, asi vyzkouším. Sladkou rýži vám ale přenechám, tu já neeeee…