Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Vaření na dovolené
Dobrý večer.
Potřebuji poradit, co uvařit na dovolené. K dispozici bude 4plot.vařič, základní nádobí, lednice, mikrovlnka.
Potraviny budu kupovat s sebou. Doma samozřejmě z konzerv nevařím, takže nemám vůbec tušení, která je poživatelná. 🙂 Nechce se mi ani na té dovolené, jen ohřát plechovku s něčím a hotovo. Na druhou stranu vyvářet taky nehodlám a navíc nebude moc možností dokoupit suroviny na místě. Tím myslím např. maso. Zeleninu a pečivo dokoupím bez problémů.
Zatím mám nápad jen na špagety. 🙂
Prosím, máte někdo recept na osvědčené, rychlé, dovolenkové, teplé jídlo? Popř. otestovanou nějakou „jedlou“ konzervu? Děkuji.

Díky moc za všechny nápady! 🙂
Tak já ještě přidávám – luncheon meat (kupuju od Hamé) osmahnout a k tomu brambory.
Loni do Chorvatska jsem si doma nakrájela kuřecí na nudličky, zamrazila, dala do cestovní ledničky. Než jsme dorazili na místo, tak to částečně rozmrzlo, takže jsem to nechala povolit, orestovala, dala do lednice a bylo jídlo na dva dny – jednou na čínu se zeleninou, podruhé k bramborovým nočkům se sýrovou omáčkou (nočky se dají koupit jako těstovina a jen asi 10 min uvařit, sýrovou omáčku z vlastních zdrojů).
Dál jsme děckám dělaly palačinky a kupuju polévky v sáčku Maggi ze zahrádky – bez konzervantů.
Ještě si vozíme domácí lečo – přidávám vajíčko a párek.
Případně bramborový guláš (v malé skleničce si doma namíchám koření+hl.mouka na zahuštění).

Já bych asi dělala špagety s tuňákem, lečo (i s cuketou), nudle s omáčkou od Vitany či Knorru, čočka je taky dobrý nápad – využila bych předvařenou, nebo třeba sladkou rýži. Anebo zapečená cuketa se zeleninou a sýrem. Vynikající jsou smažené papriky (jen se vykrojí vnitřek a osmaží se nejlépe na olivovém oleji a pak se posolí – jen nedávat do oleje vlhké) s chlebem, ale to není na oběd.
Ještě miluju Trenčianský párek s fazolí, ale to je vyloženě ohřát konzervu a sníst. Ale na tuto mám nostalgické vzpomínky 🙂
Peťko, já většinou uvařím hrnec čočkové polívky, děti mají rády i brokolicovou, obě jsou na přípravu jednoduché. Vozívali jsme taky zavařené maso, ke kterému se pak už jen uvařila rýže, brambory apod. Konzervy jsem používala tak, že jsem udělala cibulku, na to maso z konzervy a popř. zatřepat, aby byla omáčka, nebo udělat rizoto. Nebo pokud bude možné koupit základní potraviny, dá se udělat sýrová omáčka a těstoviny.
Nebo: cibule, na ni nakrájet rajčata, papriku, popř. čánské zelí, dusit, na to vysypat fazole z plechovky a dochutit kečupem. Dá se to dělat i se slaninou nebo nakrájeným párkem.
My kupujeme v masně zavařované vepř. maso. Chutná to celkem dobře, dá se to použít na rizoto, na špagety i k pečivu. Někdo si vozí do Chorvatska i zmražené maso, chce to ale dobrou cestovní ledničku a klimošku v autě, aby to vydrželo cestu. Ale i tak si myslím, že všechno se dá koupit na místě vč. masa. Já už to moc neřeším a skoro vše kupujeme až tam.

Určitě bych nakoupila polévky, nebo se dají koupit také omáčky k masu, těstovinám. Vitana má sáčkové polévky také pro děti.
Možná bych z jídla něco zavařila. Pak by se to jenom ohřálo. Pokud si projdeš poradnu najdeš tam rady co by se dalo zavařit. Už se to tady probíralo.
Myslím, že by to bylo lepší, jedeš na dovolenou a ne abys celý den strávila vařením :-)))
já zatavené doma taky vůbec nekupuju, jen vždycky jednou ročně právě do chorvatska. a malej, potvora, pak chválí, že mu chutná víc, než když vařím doma. ještě měla letos velký úspěch čočka s párkem. radka2

Díky. Tak to zatavené maso mě, přiznám se, vůbec nenapadlo. Asi to bude tím, že doma to nekupuju vůbec. Sice budu vařit i pro děti, ale snad to pár dní přežijí. Kuchyň budeme mít v apartmánu pěkně zařízenou. Určitě i občas půjdeme na večeři do nějaké restaurace, ale ráda bych i uvařila. 🙂
A docela nerada bych šla právě do těch sáčkovek.
Ve vaření se budeme určitě střídat s druhou rodinou. Tak bych ale i tak ráda servírovala chutné jídlo. 🙂
A co treba s sebou vzit nejake jidlo v sacku? Ja obcas kupuju Knorr, bud polevky nebo zaklady omacek.
koupit zatavené uzené kuře(stehna) a k tomu rýži.
gulášovky z pytlíku a přidat párek, brambory, cibuli a je guláš.
zatavené uzené a brkaše z pytlíku.
zatavená sekaná a opět brkaše.
ravioly, kečup sýr.
nevím kam jedete, ale brambory, cibule apod. jde celkem přijatelně koupit a tak pokud nemáte finance stačí jen vézt uzeniny, sýr, trochu oleje a zapojit fantazii.