Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Jídla na zavaření
Ahoj nuninko, i ostatní. Dochází mi nápady na zavařená jídla. Zavařuji manželovi do kamionu. Už jsem udělala guláš, segedínský guláš, maso s lečem na šťávě, maso s hříbky na šťávě, gulášovou, držkovou, zabijačkovou polévku. To vše jsem uvařila a pak zavařila do sklenic. Manžel má jiný kamion a v něm, už nemá tak kvalitní a velkou ledničku. Dříve jsem dělala i omáčky, ale to měl do ledničky. Napadne vás něco? Díky

Jejda nebyla jsem přihlášená.
Nuninko, díky. On má pauzy hodinové a pak 10 hodin. Většinou tu delší na spánek. Nemá čas moc dodělávat a dochucovat. Stačí, že si musí uvařit přílohy. Takže jen vyklopí ze sklenice, ohřeje a jí. Z toho mletého teda něco zkusím na těstoviny. Papriky, až v létě.

Danasi, už se to tady řešilo dříve,tak to tady zkus projet :-)).
Jídla, která se obvykle zavařují : guláš, plněné papriky, omáčka z mletého na špagety, kuřecí nebo vepřové plátky na houbách, nudlovou polévku s játrovými knedlíčky, pak sklenice jen s masem- ty lze pak použít na cokoliv, k bramborám.
zavařené maso
vepřové maso, sůl, voda, pokud je kousek kůže, ale nemusí
Maso dáme po kouscích do umytých zavařovacích sklenic. Do každé sklenice dáme malou lžičku soli a 1,5 dcl vody. Pokud máme kousek kůže, dáme na maso. Vytvoří se pak chutný rosol. Ale pokud není, nemusí být. Sklenice zavřeme a zavařujeme 2,5 hodiny při 100 °C.
Je to rychlá příprava, a maso je výborné i po studenu. K obědu stačí maso jen ohřát a dochutit podle vlastní chuti. Jako příloha je vhodné cokoliv. Taky je dobré mít i několok sklenic doma, pro rychlý oběd.
Ještě jsou výborné zavařené malé párečky, ale nevím recept 🙁