Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Kyselina mléčná při spalování tuků.
Dobrý den.
Delší dobu se zabývám jistou otázkou. Podle toho, co jsem zjistila, tak se při fyzické aktivitě vyplavuje ze svalů kyselina mléčná, která se tam při aktivitě vytváří, a při jejím nahromadění v organismu dochází ke zhoršování až zablokování spalování tuků ve svalech.
Už jsem se ptala na mnoha místech. Je pravda, že jsem dříve před porodem mnohokrát hubla a naposledy jsem to vydržela i dva roky, ale v jistém okamžiku se snižování váhy zastavilo. A to jsem dodržovala jídelníček, počítala kalorie, dodržovala pitný režim a i dodržovala optimální poměr živin v jídelníčku. Prostě se to zarazilo. Začala jsem naopak přibývat na svalech, a to i přes fakt, že jsem cvičila hodně cviků v nižší zátěži.
Dá se této situaci s kyselinou mléčnou ve svalech nějak zabránit nebo ji řešit?
Jednou mi jeden poradce ve fitness-poradně napsal, že překyselení organismu spíš vzniká, když člověk jí hodně kyselého ovoce, a to hlavně nalačno. Že je to nejčastější chyba. Tak z čeho překyselení organismu vzniká?
S hubnutím samozřejmě budu čekat do doby, než dokojím. Sice jsem už zhubla osmnáct kg z těch dvaceti, co jsem během těhotenství přibrala, ale každopádně budu muset něco se svojí kondicí udělat. Ale to jenom na okraj.
Děkuji za odpověď.
dobry den…mam stejny problem….at cvicim jak cvicim…nic se nedeje!!!!mam vysoky metabolicky vek…ted koukam ze to bude nejspis kys.mlecnou kterou mam v tele…(byla jsem na masazi zad…podle maserky mam cele zada zatuhle prave diky tehle kyseline….takze co dal??????jak i dostanu s tela ven???stravuji se tak jak mam…chodim k diet.poradci…dekuji RADKA
Lidské tělo má několik mechanismů, kterými zajištuje udržování pH krve v daném rozmezí. Přebytku kyselin a zásad se zbavuje například močí, dechem atd.
Důležité je, že přebytek kyselin v krvi a ostatních vnitřních tělních prostorech je mimo jiné neutralizován zásaditými látkami jako je draslík, vápník, hořčík.Jezte tedy potraviny bohaté na tyto prvky.
Udržovat organismus v zásaditém stavu a chránit se před depresí a úzkostí můžete zvýšenou konzumací syrové zeleniny. Ovšem ještě snadnější a účinější je popíjení syrových zeleninových či zelenino-ovocných šťáv. K výrobě takové šťávy si stačí pořídit odšťavňovač a můžete začít.
Pokud zeleninové šťávy zařadíte do svého životního stylu, pak vám s největší pravděpodobností budou deprese či úzkosti hrozit jen minimalně a navíc, když se náhodou objeví, pak budete vědět jak si s nimi rychle poradit.
Překyselení nevzniká z ovoce, ale z velké konzumace mastných mas.
Během látkové výměny neustále vznikají v těle kyselé látky, jako např. kyselina močová, uhličitá, mléčná, octová a dokonce i solná, která se pokud ji zdravé ledviny neodbourají a nevyloučí, do značné míry podílí na zrychlování překyselenosti těla, a tím i na narušování buněk.
Hlavní příčiny překyselení organismu:
– všeobecné – špatná výživa, špatné stravovací návyky, špatný způsob života
– jednotlivé konkrétní příčiny – příliš mnoho bílkovin, cukr, alkohol, nikotin, nasycené mastné kyseliny, jedovaté látky v životním prostředí, poživatiny, elektrosmog, chemické léky, zloba a agrese, stres a nahromaděná duševní zátěž
Ideální strava měla obsahovat 80% zásadotvorných potravin a 20% kyselinotvorných potravin.
V posilovnách také prodávají preparáty, které pomohou s kyselinou mléčnou cíleně.
Zásadotvorné a neutrální :
ananas, banány,citrony, vetšina ovoce dobře zralých, včetně lesních plodů, čerstvá zelenina, krutí maso, kysaná smetana, slunečnicový, olivový olej, brokolice, zelené čaje, celer, kukuřice, červená řepa, celozrnné pečivo, žitný chléb, rýže, cibule, česnek, cuketa, červené zelí, dýně, droždí, jahody, třešně, kopr, kroupy, meruňky, petržel, chřest, chlorella, spirulina, mladý ječmen, bylinkové čaje.
Kyselotvorné:
cukr, alkohol, veškeré sladkosti, sladké nápoje, burské oříšky, tmavá masa, husa, vnitřnosti, výrobky z mletého masa, kečup, majonéza, smažená jídla, tučné maso, káva, černé a ovocné čaje, minerálky, léky, ovar, tlačenka, sýry, ovocné jogurty, pasterované mléko, čočka, hranolky, brambůrky, nikotin, víno.