Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Čokoládová poleva
Máte prosím někdo recept na zhotovení domácí čokoládové polevy?
Já dnes vyzkoušela od nuninky rozpustit čokoládové figurky a výsledek je moc dobrý
Delavam tuhle, nepridava se do ni tuk http://www.nadoma.cz/recepty/slug_174362
Já dávám celý ten tuk, mám toho pak na víc, když jí nespotřebuji, tak zatuhne a když potřebuji, tak jí znova rozpustím ve vodní lázni:)))
Hannah, opravdu stačí jen oříšek tuku? Já dávám tuku víc, o dost víc…pak by byla velká spotřeba čokolády, né?
Mě se líbí od nuninky rozpustit mikulášské figurky

Rozpustím 100% tuk a přidám čokoládové figurty co přinesl mikuláš :-))
nebo
8 dkg másla nebo hery, 8 dkg moučkového cukru, 2 PL kakaa, 2 KL solamylu, 1 PL mléka.
Změklé máslo či heru zpracujeme lžící s ostatním a potom na nejmenším stupni na sporáku mícháme, až poleva začne krásně tuhnout a pojit se.
Nejlepší domácí čokoládová poleva
cukr krupice 100 g
vanilkový cukr 1 ks
rum 20 ml
voda 500 ml
čokoláda na vaření 100 g
čokoládový pudinkový prášek 1 ks
kakao 100 g
Do studené vody rozmícháme čokoládový pudink, kakao, cukr, vanilkový cukr a ve vhodné nádobě za stálého míchání přivedeme k varu. Pak stáhneme plamen a vaříme 3 minuty.
Pro zlepšení chuti můžeme hned do studené směsi nalámat čokoládu na vaření. Těsně před dovařením přidáme rum.
Domácí čokoládovou polevu po dovaření postavíme do dřezu se studenou vodou a mícháme do zchladnutí, až je poleva hladká a lesklá.

A pokud nechcete použít čokoládu na vaření: (ne vždy je doma a do marketu kvůli tomu nepoletím) Tak rozehřeji 100% tuk, přidám 15 dkg moučky, 3 lžíce kakaa a lžičku solamylu nebo vanilkového pudinku

A pokud nechcete použít čokoládu na vaření: (ne vždy je doma a do marketu kvůli tomu nepoletím) Tak rozehřeji 100% tuk, přidám 15 dkg moučky, 3 lžíce kakaa a lžičku solamylu nebo vanilkového pudinku
Já dám 100% tuk, jak psala hannah např.tu omegu, dám to do vodní lázně, přidám na kousky nalámanou čokoládu na vaření a moučku cukr, míchám úplně do hladka v té vodní lázni:)))
Milá Pepino,
já čokoládovou polevu vyrábím z čokolády na vaření a tuku Omega. Obojí rozpustím ve vodní lázni. Tuku dám jenom oříšek. Poleva je leská, hladká a dobře se s ní pracuje.