Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Rakvičky
Dobrý den,
ráda bych udělala rakvičky, ale nikdy jsem to ještě nezkoušela. Nemohl by mi někdo poslat osvědčený recept? Slyšela jsem, že někdy nevznikne ten správný nafouklý tvar, máte někdo zkušenost s tím, jak dosáhnout opravdu dobrého výsledku?
Moc děkuji.
Rakvičky se plní do vymazaných a vysypaných formiček. Sušíme.
Vypracujeme těsto.Vyválíme na cca 3 mm tlustou placku.Pak můžete radýlkem tvořit proužky a potřebnou délku a plnit do rakviček,nebo vykrajovat různé tvary,které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Cukrářské droždí jsem nedávno koupila v drogerii Teta.
Ale chtěla jsem se zeptat, jak se tedy – podle tohoto receptu – pečou rakvičky ve formičkách? Vykrojený tvar se vloží do formičky a pak už je postup stejný?
Dostala jsem formičky od manželovy máti – chtěla bych je brzy vyzkoušet.
Nuninko, moc děkuju, jen ještě dotaz neandrtálce, dá se to normálně upéct i v klasických formičkách na rakvičky?
Rakvičky
4 žloutky
200g moučkového cukru
1 lžička amonia (cukrářské droždí)
60g hladké mouky
160g moučkového cukru
4 žloutky+200g moučkového cukru+ 1 lžičku amonia ušleháme do hladka a dáme na noc do ledničky.
Druhý den si nasypeme na podložku 60g hladké mouky a 160g moučkového cukru a na to přidáme těsto z ledničky, vypracujeme nelepivé těsto, které pak vyválíme na 3 mm tloušťku a vykrajujeme různé tvary nebo si nožem nakrájíte obdelníčky, dáme to do trouby na 200 stupňů. Je třeba se na těsto pořád dívat, protože těsto ihned nabyde a až bude mít požadovanou výšku, tak ihned snížíme teplotu na 150 stopňů a dosušíme při pootevřené troubě do zlatova. Jsou výborné, vydrží v pohodě 2 měsíce v uzavřené nádobě, tak pokud chcete již péct cukroví na vánoce, tak klidně do toho! Dobrou chuť
AMONIUM se dá koupit v některých drogerií a lékárnách, je nutné ho po otevření dát do nějaké uzavíratelné nádoby, jinak vyprchá.