Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Citronová kůra
Prosím Vás, používáte sušenou citronovou kůru co se prodává v sáčcích jako koření nebo si ji nastrouháte z citrónů? A ještě jeden dotaz, kde skladujete vánoční pečivo. Jelikož bydlíme v paneláku, tak pečivo dávám na balkón. Ale nejsem si jistá, jestli tomu nevadí ty změny teploty. Děkuji
Kopretina
Zdravím. Používám čerstvý citron. Bydlíme v paneláku v 6 patře. Dávala jsem cukroví na balkon v papírové krabici od kuřat. Myškám velmi chutnalo, ale nám už ne. Koupila jsem 2 velké plastové boxy. Dávám cukroví do nich na balkon dál, ale do stínu. Na sluníčku by tuk zežlukl. A máme vystaráno.

Máte můj obdiv, já teda citronovou kůru opravdu neřeším. Když potřebuji, použiji citrón, sušenou jsem taky zkoušela, ale nebyla v ničem tak cítit. A když zvážím to množství, které se rozplyne do celého těsta a ještě projde dlouhou tepelnou úpravou – třeba v bábovce, nevěřím, že by nám to jednou za 14 dní mělo nějak ublížit. Takže já jsem opravdu pro čerstvý citrón. A nuninko – bio citróny?:-))))
Já asi bydlím na Marsu… Ale tady nemám šanci sehnat cokoliv bio, pokud si to nevypěstuji sama. A taky žijeme…:-))
Cukroví musí být v chladu, zvlášť když je máte plněné krémem. A taky kvůli tomu, aby zkřehlo a změklo. Když jsme bydleli v paneláku, bylo vždycky na balkóně zabalené v igelitu. Ráno jsem to vytáhla, nazdobila na tác a zbytek dala zpátky.Teď na domečku to dáváme do chladné chodby. A pokud by nebylo zbytí, tak bych to nejháklivější dala klidně i do lednice.

Je lepší používat kupovanou, nebo bio citrony. Ty se chemicky neošetřují. Ale citronová kůra i když se pořádně umyje, je stále plná chemie.
Já bych doporučila kupovanou nebo si koupit bio citrony..
Cukroví se musí dobře uskladnit. Nejlépe do krabice a něčím přikrýt. Dát na chladnější místo.
Pokud máte nechráněný balkon, dejte krabici ještě do igelitové tašky.
A lednice plná cukroví a zbytek kam???:))))
Já občas kůru ze sáčku použiji, pokud nemám doma citron, není na tom nic špatného:))
A já cukroví dávám bud do špajzu a nebo na chladnou chodbu, ale my bydlíme v domku.
Na balkon to je nejlepší volby, i když jsem tu někde četla, že to dává i do lednice:)))

Tak já používám čerstvou. Ta v sáčku mi vůbec nevoní. Cukroví tak, jak píše Hanina, ten sáček je fakt důležitý, jednou mi zmoklo a bylo na vyhození.
Kopretinko,já používala z čerstvých citronů,ale pak začli všude věšet chemickyošetřováno a drbání pod horkou vodou se mi moc nezdálo,tak sem začla jí kupovat.
Cukrový skladuju v krabici v igelitovém sáčku zabalenou taky na balkoně.Mám výhodu,že vlastně máme lodžii krytou,takže u zdi na to nesněží,neprší.
Když to mrazem stuhlo,v kuchyni to pěkně polevilo.
Jen jednou se mi povedly pracny tak dobrý,že změkly až o velikonocích,ale to už je jiné téma:)))
Takže na balkon to tu dávají všichni známý.
Do krabice igelit folii a krabici do igelit sáčku.