Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Maso do příkrmů
Ahoj, jak připravujete maso do příkrmů pro mimi? A jaké?
Já zatím dávám jen kuřecí a krůtí, uvařit, prsa. Zkusila jsem i křídla a obrala to libové.
Můžu zkusit vepřové nebo není vhodné? A hovězí jaké? Jen vařit? Pro nás vařím na titanovém hrnci, co tam? Bez tuku jako podusit?
Díky!
Děkuji všem za odpovědi! Malému je 10m.
Matildo, na to jsem ještě nenašla odvahu, na másle cibulku atd…
Jinak maso jsem také vařila se zeleninou, to mu chutnalo 🙂

Dobrý den Leenco,
nepíšete věk, tak to vezmu všeobecně.
Maso přidáváme, až si dítě zvykne na zeleninu (zhruba za 2-4 týdny, obykle je to v 7.-8. měsíci) – důkladně uvařené a velmi jemně nakrájené či nasekané libové maso, zpočátku asi 20g (1 polévková lžíce).
Maso podávejte libové, důkladně uvařené, velmi jemně nakrájené či nasekané – kuře, krůta, kachna, husa, hovězí, jehněčí, králičí, telecí. Kupujte nejlépe chlazené maso, u mraženého nikdy nemáte jistotu, v jakém stavu bylo před zamražením.
Ze začátku se podává nejdříve 1x týdně, další týden 2x týdně, další 3x týdně až se dostanete k frekvenci podávání 6x týdně. 1x týdně je vhodné maso nahradit natvrdo uvařeným slepičím žloutkem (vařit 10-15 minut, rozhodně nedávat naměkko či syrové, hrozí riziko salmonelózy a s ní spojených těžkých průjmů) – zpočátku stačí i půlka žloutku.
Novou chuť (maso) přidávejte do již známých chutím (vyzkoušených potravin), dítě ji lépe přijme.
Okolo 9.-12. měsíce můžete přidat libovou drůbeží šunku. Ryby a libové vepřové maso je vhodné až po prvním roce, dary moře a játra až po druhém.
Ahoj, souhlasím s Danniellou, masíčko povařit, přidat zeleninu, brambor, rýži, popřípadě těstoviny, vepřové není vhodné, ryby bych nedávala do roku. Jednou do týdne dej místo masa, uvažený žloutek. Jinak dávám také kuřecí, krůtí, králičí a telecí. Vždy dávat to nejlibovější.

Já dávala i ryby hned od začátku. Naopak vepřové nedávám ani teď.
Já jsem maso vařila se zeleninou. Malý miloval i ten vývar jako pití. Podle mě je to nejzdravější a nejjednodušší, dát do vody maso, po čase přidat třeba rýži nebo brambor a zeleninu.
Dávala jsem krůtí, králíka a kuřecí.
Do rozmačkaného jsem kápla olej ze světlice.

Ahoj Leenco, tak takhle jsem nad tím nikdy nepřemýšlela, můj postup byl pokaždé stejný – cibulka na másle nebo na oleji, osmahnout masíčko – libové kuřecí, krůtí, hovězí, a přidat zeleninku popřípadě koření – kmín, majoránku, podlít vodou a dusit. Klidně jsem to všechno dala rovnou do tlakače, k tomu pak přidala i brambor nebo rýži a měla jsem hotové jídlo, které jsem dala zamrazit a bylo na několik dnů vystaráno.
Tak maso dusím a malému (12 měsíců) dávám.Kuřecí a krůtí prsa a hovězí.Vše má být libové.Dává se maso bez tuku.