Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Buchtičky se šodó
Dobrý den,nemáte někdo recept na buchtičky se šodó? Jedla jsem je naposledy jako malá ve škole a chtěla bych tuto dobrotu po dlouhé době ochutnat,navíc to určitě ocení i moje dcerka s manželem.Předem moc děkuji.Jana
Jana
Moc vám všem děkuji za odpovědi.Už se těším až je udělám a budu dělat ty domácí.Po těch receptech od vás se mi úplně sbíhají sliny.Díky.Jana
Moc vám všem děkuji za odpovědi.Už se těším až je udělám a budu dělat ty domácí.Po těch receptech od vás se mi úplně sbíhají sliny.Díky.Jana
Super dukátové buchtičky s krémem
Těsto si můžeme připravit v pekárně.
250 ml mléka,
5 lžic rozpuštěného másla,
30g moučkového cukru,
trohu soli,
citrónová kůra,
1 žloutek,
1 vařená strouhaná brambora,
500g polohrubé mouky,
1 lžička sušeného nebo,
1/4 čerstvého droždí,
Po vykynutí, než koulet každou buchtičku zvlášť je lepší vyválet cca 20 válečků na šířku plechu,
poskládat je vedle sebe a pak je napříč „překrájet“
třeba kolečkem na pizzu.
Je to rychlé a buchtičky jsou pak krásně malinké.
Nechat chvilku kynout, pomazat sádlem a dáme péct na 180°C do zlatova
Vanilkový krém –
5 dl mléka,
1 vanilkový pudink,
2 lžíce cukru,
2 dl smetany ke šlehání,
1 vanilkový cukr
Pudink uvaříme podle návodu. (mléko, pudink, cukr) Do horkého pudinku přidáme vanilkový cukr a ušlehanou šlehačku, promícháme a ihned podáváme.
Je to strašně dobré :-)))Opravdu doporučuji. Ale pozor návykové, hlavně pro děti :-))
Jano,
já si je taky doma peču. Vždycky jich udělám víc a dám do mrazáku na příště.
Těsto jsem si našla v kuchařce podobné jako píše Soňa. Prostě klasické tvarohové buchty, akorát do toho nedám tvaroh,ale jen koulím maličkaté kuličky a dávám do pekáče jednu vedle druhé.
Rum do šodó taky dávám, to by nebylo jinak ono. Pro malou samozřejmě nejdřív odeberu bez rumu. Ale dávám ho jen lžičku, pak je to moc rumovaté -tedy na můj vkus.
Obyčejné kynuté těsto.Tzn.droždí,cukr,hl.mouka,vlažné mléko.Nechat vykvasit.Smíchat s hl.moukou,vejcem,olejem,cukrem,vypracovat těsto,znovu nakynout.Potom nadělat malinký šudlíčky namočit do oleje a skládat jeden vedle druhého na plech těsně vedle sebe.Nevysipávat plech,jen hodně oleje na dno.Péct dočervena.Pro tři lidi to není zas tak pracný.Já se šudlala pro dvěstě lidí a to už je horší:)Daleko lůepší a zdravější než kupované.Soňa
Jani, já taky kupuju hotové buchtičky v obchodě a pudink umíš, ne? 😉
Rum by mě nenapadl dát do pudingu k buchtičkám, to musím zkusit, mňamky
Já to dělám tak, že hotové buchtičky si koupím v pekárně a pak na ně udělám pudink, který udělám trošku řidší a do kterého kápnu rum. Pro děti samozřejmě ne. Mňam.
QInty