Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Pikantní pochoutky
Dobrý den, mohla bych poprosit o recept na pikantní utopence a nakládaný hermelín? Ale skutečně pikantní:-)U hermelínu by mě také zajímala značka tohoto sýra, jaká je na tuto pochoutku nejlepší. Udělala jsem utopence, a i přesto, že jsem tam dala hodně pepře, tak nic moc….Předem moc díky:-)
Utopenci nezískají chuť pepřem, ale nálevem, ve kterém jsou ponoření.
My je děláme tak, že špekáček rozkrojíme podélně, ale nedokrojíme, dáme dovnitř na půlkolečka nakrájenou cibuli, opepříme, přitiskneme a vložíme do láhve (nádoby). Proložíme lehce kysaným zelím, kdo má rád, může přidat jednu dvě chilli papričky. Celé zalejeme nálevem, který jsme svařili v poměru 1:1 voda-ocet. A dáme alespoň na týden uležet.
Jestli chceš ještě nějaký recept na nakládané sýry a pod., tak mi napiš na: jch@seznam.cz – pošku recepty.
Qinty
Já nakládaný hermelín dělám podobně jako Ájík, akorát ještě přidávám mletou červenou papriku, ten olej má potom takovou načervenalou barvu…..přiměřeně….. A my necháváme v lednici asi tak dva týdny, týden mi přijde málo… Ale máme problém to ty dva týdny vydržet…. 🙂 Déle ani ránu… 🙂
Moc děkuji, vytiskla jsem si to, nakoupím vše potřebné. Myslím, že tohle podle vás bude mňamka:-)
Díky a díky moc. Ivča
Ivčo, já Hermelín nakládám tak, že si jej nakrájím na trojúhelníčky, pak přidám nakrájenou cibuli (na kolečka), můžeš i česnek, pár kuliček pepře a nového koření, pokud máš ráda pikantní, můžeš kousek feferonky. Zaliju olejem a nechám tak týden v lednici stát. Je výborný 🙂
Nemusí být nutně Hermelín, nějak se mi zdá, že v poslední době má trochu divnou chuť. Kupovala jsem i levnější sýry téhož typu, jen raději předem vyzkoušet, aby byl dobrý a krémový.
Ivčo, místo pepře dej feferonku nebo chilli koření.
Pikantní utopenci
nakrájené špekáčky nebo kabanos,
nakrájená cibule na kolečka,
15 lžic vody,
5 lžic octa,
4 lžíce worcesteru,
4 lžíce oleje,
2 lžíce hořčice,
1 bobkový list,
mletý pepř,
2 kuličky nového koření,
chilli koření,
sůl,
4 lžíce kečupu
Do sklenice narovnáme na kolečka nakrájenou uzeninu, prokládáme na kolečka nakrájenou cibuli.
Smícháme 15 lžic vody, 5 lžic octa, 4 lžíce
worcesteru, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice a přidáme 1 bobkový list, mletý pepř, 2 kuličky nového koření, chilli koření a sůl. Povaříme 5 minut, necháme vychladnout a vmícháme 4 lžíce kečupu. Studeným nálevem prolijeme uzeninu, sklenici zavřeme a necháme 24 hodin v chladu uležet.
Nakládaný romadúr s červenou cibulí
400 g romadúru (případně limburského sýra), 1 – 2 červené cibule, 2 lžíce octa, 1/2 lžičky soli, trocha pepře, 4 lžíce oleje, 1/4 svazku pažitky
Romadúr nebo limburský sýr nakrájíme na plátky a rozložíme na plochou mísu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na velice tenká kolečka.
Smícháme ocet, sůl, pepř a olej a připravenou marinádou sýr zalijeme.
Pažitku omyjeme, osušíme a nadrobno pokrájíme.
Sýr s marinádou a prstýnky cibule uložíme do dobře uzavíratelné nádoby nebo sklenice a posypeme pažitkou.
Nakládat můžeme například i kozí sýr nebo hermelín. V tom případě vmícháme do marinády z octa, soli, pepře a oleje ještě trochu prolisovaného česneku a tymiánu.