Přihlásit se
VašeDěti.cz

VašeDěti.cz

  • Domů
  • Magazín
    • Volný čas
    • Výchova
    • Vzdělání
    • Vaše příběhy
    • Pohádky a povídky
    • Rodina a domácnost
    • Těhotenství
    • VD tipy
    • Výživa
    • Zdraví
  • VD speciály
    • Velikonoční speciál
    • Rodinná dovolená
    • Škol(k)a volá
    • Vánoční speciál
  • Ke stažení
    • Jak nepřijít o nervy, když se pustíte s dětmi do tvoření
    • Originální dárky od dětí
    • Velikonoční vajíčko 20× jinak
    • Adventní kalendáře, věnce a svícny
    • Adventní dárky 2013
    • Adventní kalendář 2019
  • VD novinky
  • Prodiskutováno
    • Děti
    • Rodinná (i jiná) témata
    • Poradny
    • VD + KLUBko
    • TAM-TAM
  • Soutěže
    • Aktuální soutěže
    • Vyhodnocené soutěže
    • Další internetové soutěže

Archiv diskuzí

Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.

Zelené fazolky

Prosím o nějaký recept se zelenými fazolemi. Urodilo se nám jich dost, ale nevím co s nimi. Děkuji moc

Diskuzi založil/a Janyse 11.8.2009.
Sdílet Tweet
Markittka.P
Markittka.P
13.8.2009 v 15:25

Jo a když jsem už vzpomněla to zapékání s tím sýrem….chystám se v blízké době ještě na toto s fazolkama: na pánvičce ošlehnout na drobno nakrájenou anglickou slaninu, zelené fazolky a jarní cibulku(nebo pórek) a tuto směs nandat na plátek kuřecího(krůtího) a nahoru zapéct plátek sýra. – Možná by se k tomu hodila i kapka smetanového přelivu.

Corina
13.8.2009 v 14:06

Já se s receptem nepřidám, omlouvám se, ale protože mám zelené fazolky moc ráda a dělám jen omáčku, recepty si opíšu 🙂
Tady je ale tolik inspirace!

Markittka.P
Markittka.P
13.8.2009 v 10:54

Dáváme fazolky do klasické té smetanové sladkokyselé omáčky(fazolové lusky na smetaně), zeleninové polévky, pod maso a na čínu, nebo podusím maso v pekáčku na šťávě a udělám na něj takovou zeleninovou směs – na pánvi na cibulce osmahnu fazolky + další zeleninu, co zrovna mám – rajčátko, paprika nebo nějaká mraž.zel.směs – dochutím kořením a kapkou kečupu nebo sojovky a na každý plátek masa dám trochu té směsi a nahoru zapeču sýr. Nebo taky dávám k zelenině do zapékaných brambor.

Janyse
13.8.2009 v 8:44

Děkuji za recepty, něco už je v mrazáku a určitě vyzkouším recepty od Vás. Díky moc!

babofka
12.8.2009 v 23:01

A určitě co nezděláš hned, dala bych do mrazáku a postupně můžeš přidávat do jídel. Přidávám je k zeleninovým směsím na maso na čínu, apod…

babofka
12.8.2009 v 23:00

Ahojky, my milujeme fazolkovou polévku. Zelené fazolky pokrájet na malé kousky, povařit v zeleninovém (nebo masovém) vývaru, jíška nebo jiné zahuštění, sůl a koření podle chuti (majoránka, sýrová variace, pepř,…), na závěr smetana a do hotové polévky nahrubo pokrájené vajíčko natvrdo…
Mňam mňam… 🙂

dasad
12.8.2009 v 22:08

rychlovka – fazolky s pomazankovym maslem http://nadoma.cz/recepty/zelene_fazolky_z_pomazankoveho_masla zapecene fazolky http://nadoma.cz/recepty/slug_185812 s parmazanem http://nadoma.cz/recepty/slug_170250

nuninka
12.8.2009 v 7:54

Janyse určitě pod maso,salát, na omáčku nebo polévku. Záleží co máte rádi. Také dobře uskladnit a máte fazolky také v zimě.
Zelené fazolky s česnekem
2 lžíce olivového oleje,
1 kávová lžička utřeného česneku,
4 šálky čerstvých nebo zmrazených fazolek nakrájených na kousky,
1/2 kávové lžičky nakrájeného tymiánu,
1/2 kávové lžičky soli,
2 šálky vody,
2 kávové lžičky zeleninového vývaru v prášku,
čerstvě pomletý mletý pepř,
pár kapek citronové šťávy

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek a fazole. Za stálého míchání smažíme na poměrně silném ohni. Podle chuti přidáme tymián, sůl a pepř. Po chvíli přidáme vodu a zeleninový vývar. Uvedeme do varu a přikryjeme pokličkou. 20 až 30 minut vaříme na mírném ohni, až do změknutí fazolek. Mražené fazole potřebují poloviční čas a trochu citronové šťávy.

Zelené fazolky – rychlé
250g zelených fazolek,
1 lžíce oleje,
1 cibule,
2 – 3 rajčata,
2 lžíce rajčatové šťávy,
sůl,
pepř,
cukr,
šťáva z půlky citronu

Na oleji osmahneme cibulku, přidáme uvařené fazolky, podusíme, zalijeme rajčatovou šťávou, přidáme sůl, cukr, rajčata, pepř a znovu krátce podusíme. Dochutíme citronovou šťávou

Dušené zelené fazolky s rajčaty
1 nadrobno nakrájená velká cibule, 30 ml olivového oleje, 2 najemno nakrájené stroužky česneku, 6 velkých zralých rajčat, 150 ml bílého vína, 500 g rozpůlených zelených fazolek, 16 černých oliv bez pecky, šťáva z 1 citrónu. čerstvě mletý pepř a sůl.

Ve velké pánvi rozpálíme olej, cibulku a česnek na něm osmažíme po dobu 5 minut. Do pánve přisypeme nakrájená rajčata, fazolové lusky a olivy, přilijeme bílé víno, šťávu z citrónu a dusíme na mírném ohni 20 minut, dokud omáčka nezhoustne a fazole nezměknou. Občas promícháme. Salát z dušených zelených fazolek s rajčaty podáváme ihned po jeho dokončení.

Bulharská fazolová polévka Čorba
100 g suchých fazolí, 100 g pórku, 250 g předního skopového, 1,5 l vody.

Fazole den předem namočíme. Druhý den v nesolené vodě napůl uvaříme, pak přídáme pórky nakrájené na tenká kolečka a přední skopové, rovněž nadrobno rozkrájené. Osolíme a dovaříme.

Fazole v bylinkové marinádě
1 červená cibule, 1-2 červené chilli papričky, 300 ml uvařených fazolí, 400 ml vařené cizrny, 300 ml nasekaných čerstvých bylinek ? např. petržele, bazalky, kerblíku, pažitky a trochu rozmarýny, marináda: 2 lžíce vinného octa, 4 lžíce oleje, 2-3 lžičky oleje, 1 prolisovaná stroužek česneku, sůl a pepř

Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Očistíme a pokrájíme chilli papričky. Cibuli smícháme s opláchnutými okapanými fazolemi, cizrnou, bylinkami a marinádou. Necháme nejméně hodinu odležet.

Fazolový salát s krůtím masem
750 g fazolí, 4 krůtí řízky (cca 150 g), 4 lžíce oleje, 200 g rajčat, 1 červenou cibuli, 3 lžíce vinného octa, 1 lžíce hořčice, sůl a pepř.

Fazole necháme den předem nabobtnat v misce s vodou. Pak je vaříme 10 minut v osolené vodě. Krůtí maso nakrájíme na proužky a opečeme na 2 lžících rozpáleného oleje. Osolíme a opepříme. Rajčata nakrájíme na menší kousky, smícháme je s uvařenými fazolemi a opečeným masem. Cibuli nakrájíme nadrobno, smícháme se 2 lžícemi oleje, octem, hořčicí a pepřem. Směs důkladně vmícháme do salátu a ihned podáváme.

Nebo mexická polévka
je to takové co dům dá.
Maso i dva druhy,
klobáska,
zelenina – paprika, chilli paprika ( s tou opatrně), hrášek, kukuřice.
cibule
česnek
fazolky

Na másle osmahneme cibuly a česnek, přidáme maso ( nejprve to co se dělá déle) pak přidáme to drudé, necháme zatáhnout.
Přidáme klobásku a podusíme.
Postupně přidáváme zeleninu a fazolky.
Vše necháme podusit do měkka.
Nakonec zahustíme.

Snad se něco bude hodit :-)))

Stránky: [1]
0 Sdílet
Sdílet Tweet

Site Sidebar

Novinky e-mailem

  • 1× týdně info o nových článcích
  • dárky a překvapení
  • a další atraktivní novinky

Kam vám o nich máme dát vědět?

Už jste to četli?

  • Zpříjemněte dětem koupání. Tady je 5 tipů!
    29.6.2022 - 0
  • Jak vybrat přebalovací tašku na kočárek
    5.5.2022 - 0
  • 10 pravidel, jak oblékat děti v zimě
    25.1.2022 - 0

Nejnovější komentáře

  • Karolin89: Hry a nápady nejen na prázdniny
  • Petra S.: Školní batohy pro drobné děti: Jak vybrat ten správný?
  • Lentilka: Tvořeníčko – miska z papírů ze skartovačky
  • Kamila: Školní batohy pro drobné děti: Jak vybrat ten správný?
  • Jitule: Skanzen a zoo Rapotín

Tady můžete vyhrát

    Sejdeme se na Facebooku

    Nepřehlédněte

    Náš tip

    • Hřejiví plyšáci uleví od bolesti, zahřejí a uvolní

    Nekonečná inspirace pro vás i vaše děti, aby vám spolu bylo fajn.

    Portál VašeDěti.cz už od roku 2004 přináší rady a užitečné tipy, jak si čas se svými dětmi užít.
    Kromě tisíců článků jsou tu pro vás připraveny také oblíbené soutěže, rozmanité speciály, inspirativní e-booky ke stažení a tipy na dárky pro děti.

    Vyhledávání

    Pátrání po

    Všechny rubriky

    • Redakce
    • Ochrana osobních údajů
    • Právní ujednání
    • Užitečné odkazy
    © 2004 - 2019 VašeDěti.cz - Mgr. Petra Vymětalová | ISSN 1801-2892 | info@vasedeti.cz

    Mobile Sliding Menu

    Pátrání po
    • Domů
    • Magazín
      • Volný čas
      • Výchova
      • Vzdělání
      • Vaše příběhy
      • Pohádky a povídky
      • Rodina a domácnost
      • Těhotenství
      • VD tipy
      • Výživa
      • Zdraví
    • VD speciály
      • Velikonoční speciál
      • Rodinná dovolená
      • Škol(k)a volá
      • Vánoční speciál
    • Ke stažení
      • Jak nepřijít o nervy, když se pustíte s dětmi do tvoření
      • Originální dárky od dětí
      • Velikonoční vajíčko 20× jinak
      • Adventní kalendáře, věnce a svícny
      • Adventní dárky 2013
      • Adventní kalendář 2019
    • VD novinky
    • Prodiskutováno
      • Děti
      • Rodinná (i jiná) témata
      • Poradny
      • VD + KLUBko
      • TAM-TAM
    • Soutěže
      • Aktuální soutěže
      • Vyhodnocené soutěže
      • Další internetové soutěže
    Sdílet
    Sdílet
    TOPlist