Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Smažení kroket
Prosím, můžete mi někdo dát tip na to, jak správně usmažit bramborové krokety? Na sáčku je psáno ve fritovacím hrnci 175st, ale mě stejně vždycky spousta z nich popraská, vyteče a na talíři to vypadá nevábně 🙁 Takže jak vy maminky smažíte?
U nás se vše dělá doma – těstoviny, nudle, knedlíky, med,…………….
Teda vše co jde doma udělat a taky když je nálada.
Děkuju za tipy
Teda nuninko, recept bych na krokety nečekala 🙂 a jelikož je mám ráda, i když bych je neměla, stálo by za to, je vyzkoušet, děkuju.
Ivčo, mám je také na 170 a také kontroluju barvu, možná zkrátím délku smažení, uvidím, děkuju
No Corino, mě tedy nepraskají….Značky střídám, co zrovna mají v obchodě. Dávám na 170 stupňů a nechávám asi tak 5 minut…Ale spíš to kontroluju, podle barvy vyndavám. Většinou jsou hodně brzy, určitě dřív než hranolky.
Nuninko, díky za recept, nikdy jsem nedělala domácí, recept si opíšu a třeba mě to někdy chytne a zkusím domácí:-)
Bramborové krokety se smaží prudce ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Možná je smažíte dlouho a proto popraskají. Zkuste zkrátit dobu smažení.
Krokety nekupujeme, tak nevím co se týká značek.
Možná bych vyzkoušela jinou značku kroket, jestli to budou dělat taky.
Nebo si zkuste krokety udělat sama.
Bramborové krokety
Brambory oloupeme, vypereme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Slité brambory rozložíme na papírové utěrky, aby se co nejvíce odpařily. Studené brambory nastrouháme, případně prolisujeme.
Studené brambory osolíme, opepříme a smícháme s vejcem a nastrouhaným sýrem ve vláčné těsto.
Na válu posypaném strouhanou houskou uděláme z těsta váleček o průměru asi 4 – 5 cm. Nakrájíme ho na kolečka 2 cm silná, která trochu roztlačíme a plníme vychladlou náplní. Vytvarujeme válečky, které omočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance.
Takto připravené krokety prudce smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.