Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Uskladnění Hub?
Potřebuji poradit,manža donesl spoustu hříbků z lesa.Dnes sem udělala polévku a praženici a zítra bych chtěla udělat máčku,ale můžu ty pokrajéné houby dát do lednice?Nebo je mám nechat jen tak na plechu?Přinesl je včera,děkuji za rady.
maja
Já je tak mrazím běžně už několik let. Očistíme, nakrájíme, rozdělíme do sáčků a mrazíme.
Mam dotaz mam hodne hribku a ctela bych se zeptat jestly je smimim dat do mrazaku syrove a samozdrejme nakrajene
Predem dekuju
Už to asi není aktuální,ale houby ti do druhého dne v lednici vydrží. Hlavně, že je máš pokrájené, protože kdyby byly v celku a některá z nich byla červavá, tak se mohou nakazit i ty ostatní.
V ostatním souhlasím s děvčaty.
Qinty

Čerstvé houby je třeba zpracovat do druhého dne.
Čistíme opatrně, pouze tak ať odstraníme zbytky zeminy. Jinak čistíme nožíkem.
Pokud hřibky nepoužijeme hned, máme tyto možnosti – sušení (na plechu vyloženém papírem, nebo volně na vzduchu, také můžeme opatrně sušit v troubě)
Zavařit v solném nálevu, nebo ve vlastní šťávě.
Také je můžete naložit do tuku nebo do soli.
Nebo zmrazit.
Jinak souhlasím s Horempádem. Jemom co nejrychleji zpracovat, byla by škode je pak vyhodit.

Souhlasím s Horempádem
Jen doplním. Povařené ve slané vodě propláchnu studenou vodou, nechám pořádně vystydnout a dám do sáčku, pořádně uzavřu a do mražáku.
Takto zmražené se doporučuje spotřebovat do 3 měsíců.
Ahojky, tak já když potřebuji uskladnit houbičky na pozdější použití, tak je pokrájím a lehce povařím v osolené vodě. Pak zcedím a zlehka osmahnu s cibulkou. Takto upravené je dám do uzavřené nádobky do lednice a dalších pár dní je mohu použít na cokoli 🙂 Jinak uskladnit v lednici se dají i jen povařené. Zamezí se tím jejich omrznutí, plesnivění nebo následnému rozežrání červy.