Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Moučkový cukr
Prosím, jaké máte zkušenosti s moučkovým cukrem, do kterého se přidávají protihrudkující látky? Já tedy příšerné – už samotný balíček je většinou jak kámen, ale ten se ještě při přesypání povede rozmělnit. Ovšem krátce nato se mi v něm udělají tak příšerné hrudky a hroudy, že mám velký problém je rozbít – cukr do pečení prosívám, ale některé kusy prostě musím vyhodit, protože nejdou rozmělnit ani rukou. Jistá vlhkost v kuchyni je, ale určitě ne tak, aby cukr dělal tohle… docela mě to štve. Nemáte někdo radu, jak tyhle hroudy rozbít bez větší námahy, abych netrávila spoustu času jen rozbíjením cukru? Děkuji.
Holky, dík.
Lien, taky se snažím kupovat bez protihrudkujících přísad, ale někdy jiný není 🙁 Pokud mám na výběr, beru ten sypký a bývá v pohodě…
Leni, dělal mi to i Korunní (ale ten klasický). Přitom nijak velké vlhko tu není – s ničím jiným problém nemám. A strouhat – no jo, pokud je to velká hrouda, jde to, ale když se to rozpadne na hodně malých a šíleně tvrdých, tak to nejde ani nastrouhat.
Ach jo 🙁
Alčo, zkus hrudku (pokud je větší) normálně nastrouhat. Já osobně s moučkovým cukrem nemám problém, kupuji „Elán do života“, myslím Korunní a dávám do dózy „Stále sypké“ od jedné nejmenované firmy a funguje to, nehrudkovatí.

Ájíku, to samé, koupila jsem ho jednou. Byl to děs. Nakonec jsem ho musela vyhodit a kupuji bez protihrudkujících přísad a je v pohodě.

Problém s hrudkami nemám. Spíš mi smrdí jak po prostředku na umývání – po upečení ani ne, ale při samotné přípravě, nebo při použití „zastudena“.

Tak nevím proč Vám to tak dělá. Takový problém jsem ještě neměla. Moučkový cukr kupuji jaký zrovna je. Ale zkouším jestli je měkký. Pokud nejde ani zmáčknout neberu ho.
To pak jinak než rozbíjet hrudky nejde. Tomu se asi ani předcházet nedá.
Snad má někdo s tímto problémem zkušenost a poradí lépe.