Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Vepřová pečeně
Holky poraďte, mám vepřovou pečeni plátky, na co by se nejlépe hodila? Aby to mohli i děti (3 roky). Díky moc.
Jana
co treba pecene na bramborach http://nadoma.cz/recepty/slug_177973 nebo rychlovka se syrem a smetanou http://nadoma.cz/recepty/slug_170401
A co třeba vyzkoušet
Vepřová pečeně v alobalu
4 velké vepřové řízky, 2 klobásy, 12 středních brambor, 4 střední cibule, 12 plátků slaniny, lžička pepře, lžička papriky, lžička kmínu, 4 lžíce oleje, sůl
4 kusy alobalu
Silnější vepřové řízky nebo kotlety bez kosti naklepeme a po obou stranách, osolíme. Brambory oloupeme a rozkrájíme na plátky silné asi 2 mm, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Obdélník alobalu pomastíme lžící oleje a klademe na něj silnější plátky ze tří brambor, které osolíme a okmínujeme. Na ně dáme vepřový řízek, opaprikujeme a pak položíme půlku podélně rozkrojené klobásy. Vše zasypeme kroužky cibule, znovu osolíme, opepříme a nahoru položíme 3 tenké plátky anglické slaniny. Zabalíme do alobalu a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut. Podáváme na talíře i s alobalem a jako příloha je výborná kyselá okurka nebo zelí, houby, okurkový salát atd.
Dětem uděláme bez klobásky a slaniny :-))
nebo-
3 lžíce sádla., 2 velké cibule., 30 slaniny., 2 – 3 papriky., 4 kotlety., sůl., pepř černý mletý., lžíce sladké papriky., 2 dl kysané smetany., mouka., špetka pálivé papriky., 2 – 3 žampiony.,
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na sádle. Přidáme pokrájenou cibuli a slaninu, osmahneme, podlijeme, přidáme sladkou i pálivou papriku a dusíme. Když maso změkne. Přisypeme na kostičky nakrájené papriky, žampióny, podusíme a zalijeme smetanou, ve které jesme rozmíchali lžíci mouky. Podáváme s rýži, knedlíky nebo brambory.
Vepřové plátky s vaječnými závitky
300 g přírodní rýže, sůl, 2 vejce, lžíce mléka, 250 g žampionů, svazek jarní cibulky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 500 g vepřových plátků, 3 lžíce sójové omáčky, po lžící zelených a červených zrnek pepře, několik lístků hladké petrželky na ozdobu
Rýži vaříme v 600 ml osolené vody 20 minut. Vodu slijeme. Rozmícháme vejce s mlékem, mírně osolíme. Na pánvi rozpustíme máslo a usmažíme na něm z vaječného mléka tenké omelety. Srolujeme je a nakrájíme na špalíčky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na šikmé proužky. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm prudce osmahneme. Přidáme houby a cibuli a spolu s masem zhruba 5 minut dusíme. Ochutíme sójovou omáčkou, solí, zeleným a červeným pepřem. Masovou směs s rýži a vaječnými závitky upravíme na talíře, ozdobíme petrželkou a podáváme.