Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
candát
Ahoj kuchařky,koupila jsem poprvé candáta,nemáte některá dobrý recept na tuto rybu?Moc děkuju.
delavam candata po milansku, mnaminka http://www.nadoma.cz/recepty/56702-candat-po-milansku/
Nuninko,děkuji,jsi zlatíčko,zítra na oběd udělám candáta na žampionech,ty doma mám.Opíšu si recepty všechny,protože uvedené ingredience miluju všechny.Díky moc :-).

Pečený candát se slaninou
candát, sůl, koření, pochoutková smetana, hladká mouka, anglická slanina
Vykuchaného a očištěného candáta nasolíme a okořeníme. Od hlavy až k ocasu uděláme každých 5 cm zářezy. Do zářezů vložíme plátek anglické slaniny. Na vymazaný plech uděláme ze špejlí mřížku, na kterou položíme na břicho candáta, dáme ho péct do trouby asi na 20 minut. Candáta po 20 min. vyjmeme a polejeme pochoutkovou smetanou, která je smíchaná na 1 kelímek se dvěma lžičkami hladké mouky. Vložíme znovu do trouby a necháme zapéct do zlatova.
Takto upraveného candáta podáváme s pečenými, nebo opékanými brambory a zeleninovou oblohou.
Candát na žampiónech
800 g candáta, 200 g žampiónů, 0.2 l vína, drůbeží vývar, lžička másla, sůl, pepř citrónová šťáva, rostlinný olej, 4 mladé cibulky, petrželová nať
Porce candáta stáhneme z kůže, nasolíme okořeníme pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a necháme na dvě hodinky odležet v chladničce. Na plátky nakrájené žampióny zpěníme na oleji, přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať a nakrájené cibulky. Vložíme odležené porce candáta opečeme z obou stran, potom podlijeme bílým vínem a dusíme doměkka.
Během dušení podle potřeby přilíváme drůbeží vývar.
Candát pečený, s bylinkovým máslem
Candát do 1 kg, citron, kopr,bylinkové máslo, sůl, pepř, citrónová šťáva, zeleninový vývar, celý pepř, nové koření,
Bylinkové máslo: 5 lžic másla, nadrobno nasekaná petrželová nať, nasekaný čerstvý kopr
máslo rozpustíme a smícháme s nadrobno nasekanou petrželovou natí a koprem.
Candáta vykucháme, očistíme, vymyjeme a dáme celého péct do trouby asi na 20 minut. Po 20 minutách candáta
pokapeme citrónovou šťávou, podlijeme zeleninovým vývarem a přidáme nachystané koření. Pečeme doměkka
a po celou dobu poléváme vypečenou šťávou. V případě potřeby dolíváme zeleninový vývar. Upečeného candáta
polijeme bylinkovým máslem a posypeme nasekanou petrželovou natí.
Určitě zkuste, jsou senzační :-))