Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
čím zahušťovat omáčky?
Ahoj holky, jak zahušťujete omáčky? Já nejčastěji vodu s hl. moukou, to tam naleju. Občas místo do vody dám mouu do smetany. Ale napadlo mě, jestli není ještě jiná možnost?
Je vhodné Solamylem pro děti? Co vařím i synovi, Solamyl vůbec nepoužívám.
Ahojky děvčata,jíšku klasickou mouka-tuk,nebo mouka voda či mléko jsem již téměř zrušila.Většinou zahuštuji polévky a omáčky pšenično-ječnými vločkami jemně mletými a moc mi to tak chutná.

Holky, na vaše rady jsem už opakovaně zkusila udělat jíšku z polohrubé mouky – a super. Už u toho asi zůstanu.
Díky, díky – zas jsem trošku chytřejší.
;o)
Ahoj, já používám instantní jíšku a nebo kukuřičný škrob Gustin – má to lepší chuť než Solamyl a synovi to chutná 🙂
H
Ahoj holky, jíšku dělám a používám velmi výjimečně. Myslím domácí, instantní kupovaná náhražka mi nesmí do kuchyně.
Nejčastěji v poslední době používám k zahušťování kukuřično-pohankovou kaši. Dá se říct, že skoro do všeho. Polévky, guláše, omáčky sýrové/smetanové na těstoviny, omáčky ke knedlíkům, UHO omáčky pod masem, atd. Do gulášů používám kuk.-pohank. kaši napůl se strouhanku, do některých jídel používám Solamyl, ale jakmile jdu do zdravé výživy, kupuju 2-3 pytlíky kuk.-pohank. kaše. Už na ní přešla i mamča a nemůže si jí vynachválit. A vaše střeva vám budou vděčná, že je nezaplácáváte moukou…

Ahojky, já používám taky instantní jíšku od Vitany nebo Knorr a nemůýu si je vynachválit. Občas třeba do polívky udělám jíšku,aby to mělo lepší chuť, ale do omáček je ta instantní ideální.

K instatním jíškám – už je mám doma taky (moje mamka poprvé zakoupila).
Mám je jako pojistku, pokud to jen trošku jde, dělám si jíšku sama.
Poprvé můj choť zaznamenal, že přidávám instantní jíšku a pak nad plným talířem brblal, že je to znát na chuti.
Od té doby jsem ji použila nespočetněkrát, bez vědomí manži, a nestěžoval si ani jednou.
;o)
Ájiku, každému dle jeho gusta. Nevím nějak na těch instantních nic moc špatného neshledávám, ale to je na každé z kuchařek 🙂
Já používám taky polohrubou 🙂
Jo, a zelí zahušťuji strouhaným bramborem. Škrob používám méně, ale určitě to jde a věřím, že chuť bude nezměněná.
Horempádem, děkuji, že sis dala práci 🙂 Já upřímně vůbec instantní potraviny (kromě kávy) dělám úplně minimálně… prostě tomu moc nevěřím, navíc mě od toho odrazoval i jeden můj známý – profi kuchař… 🙂
Jsem taky exot, protože když náhodou zahušťuji omáčku moukou, používám polohrubou. Jinak jsem se naučila dávat přednost granulovaným jíškám. Do guláše však nakrájím starší chleba na kousky a on se tam pěkně sám rozvaří a tím pádem i zahustí.
Samozřejmě pokud tvůj syn má méně jak rok, tak tuto ani jinou moučnou jíšku nedoporučuji, protože to je stejné jako s pečivem pro takto malé děti. Pak je potřeba sáhnout po beznoučných alternativách.