Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
mražení příkrmů?
Dobrý den. Před pár dny jsem začala své dceři dávat tuhou stravu. Dnes jsem vařila mrkvičku, ale trvalo to poměrně dlouho, než se uvařila doměkka. Chtěla bych se zeptat, zda je možné mrkvičky (či něčeho jiného) uvařit více a pak to rozdělit do kelímků, zamrazit a v případě potřeby ohřát. Děkuji za odpovědi.
I vam JanoK mockrat dekuji. Sliz take urcite vyzkousim. O ohrivani v mikrovlnce vim, ze nici vitaminy, mam ohrivacku, takze by to melo byt bez problemu. Dekuji a Vam take hezky den :o)

Dobrý den Rencho,
urychlit přípravu můžete i papiňákem, mkrev vařte ve věštích kusech, je potom sladší. Mrazák je skvělý vynález – nakoupila jsem malé misky, kam se vešla přesně jedna porce a na oběd jsem vždy jen jednu vytáhla. Pozor na ohřívání v mikrovlnce, ničí se tak mnoho vitamínů.
Ještě ke skvrnám, funguje i tzv. jeliní sliz. Celé mýdlo „Jelen“ nastrouháme na hrubém struhadle a zalejeme teplou vodou, promícháme a necháme stát do druhého dne. Směs přes noc zeslizovatí. Příští den dolejeme teplou vodu do 10 l a přidáme kdystalovou sodu na praní. Průběžně mícháme až se soda zcela rozpustí, potom nalejeme do lahví a sliz je hotov.
Na skvrny naneseme trochu slizu a vetřeme, necháme působit a vypereme – nejlépe na 60 a víc. Sliz můžeme přidat i do pračky – stačí hrnek na celou pračku.
Hezký den 🙂
Diky za tip ivy, vyzkousim
sůl na skvrny z DM drogerie – rozpustit v horké vodě, namočit špinavé prádlo a nechat namočené přes noc. i zaschlé skvrny od mrkvové šťávy jsem takhle odstranila
Moc díky holky :o)
Lussy – mrkvička je potvůrka, vychytávku nemám :)) Ale dík 🙂
Mno, kluci s bryndáky problém neměli, takže k mrkvičce důsledně bryndáček, jinak spíš prát na vyšší teplotu. Pokud už bylo dítko větší, normal jsem na to nalila Vanish – většinou to pustilo, ale někdy tam flíček zůstal „nafurt“. Rencho, možná ta citronová šťáva 🙂
To bude asi nejlepsi reseni – vyclenit „mrkvickove“ veci:-) Napadla me citronova stava, ale uvidim, co poradi ostatni 🙂

Rencho,
tak na to jsem nic nevymyslela. Savička od mrkvové šťávy zůstala žlutá,ale to jsem nijak neřešila. Oblečení a plenku od mrkve jsem hned vymáchala ve vlažné vodě a pak normálně prala s ostatními plenami nebo oblečením. Většinou to pak pustilo,jen na pár plínkách a oblečení je flíček.
Nejlepší je na krmení určit plenky a oblečení,aby sis mrkvičkou nezničila nějaké hodobóžové oblečky.
Malá šílí z bryndáku,takže jsem jí dávala když měla jíst mrkvičku už nějaké „jeté“ bodyčko.
Ájík je „matka pluku“,ta bude mít určitě nějakou vychytávku :-)))
Ájíku a Lussy, moc dekuju za rady. Jeste bych se Vas chtela zeptat, jestli nevite, jak na skvrny od mrkve z obleceni, plen a treba i ze savicky.
Rencho, zamraz to úplně v pohodě, rozděl na menší porcičky a šoupni do mrazáku 🙂 Taky jsem to dělala, pak když pospícháš, jako když najdeš 🙂

Mě to taky překvapilo. Teď už toho malá sní víc,tak vařím každý den,ale oběd začínám vařit v 11 hodin,aby to bylo měkké,třeba petržel se vaří snad ještě dýl,aby byla opravdu měkká.
Lussy, me prave udivilo, ze kousek mrkve se vari tak dlouho…a navic jsem tu mrkev nastrouhala, aby byla driv hotova :-/ No a nebyla 🙂 Tak to jsem rada, ze se to muze dat do mrazaku. Navarim toho vic a dam to do sklenicek od presnidavky a pak to soupnu do ohrivacky 🙂 Diky 🙂

Rencho,
já to tak ze začátku taky dělala,3/4 hodiny jsem vařila půl mrkve,malá snědla lžičku a bylo…:-)
Takže dát do kelímku,zamrazit a v případě potřeby vyndat,přesně jak píšeš.