Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Vakuované maso
Hezký den,koupila jsem vakuovanou vepř.uzenou kýtu,píšou,že je to tepelně zpracované.Mám to ještě případ.povařit(asi jak dlouho?)nebo to už můžu rovnou zpracovat s bramborem a nechat zapéct?Díky..
Ema
Také občas kupuji vakuově balené uzené. Když dělám třeba halušky, tak jen pokrájím a chvilinku osmažím, když ale dělám uzené třeba s bramborovou kaší, povařím cca půl hodinky. Maso je potom křehčí.Vývar potom použiji jako základ pro uzenou polévku.
Nejraději toto maso přípravuji na pánvičce je to rychlá večeře,ale malým dětem bych to vůbec nedávala,protože je tam moc soli a ta není dvakrát dobrá pro taková tělíčka.ale abych nebyla moc kritická my máme nejraději z tohoto masa polévkua potom udělám omáčku.Dvě mouchy jednou ranou a žaludky jsou nasycené.Malým dětem bych raději dávala kuřecí maso,protože je nejdietnější a není těžké do žaludku jako uzené maso.
Určitě není nutné vařit – tedy pouze vařit. Někdy stačí v mikrovlnce nechat „uvařit“ několik minut, do páry, usmažit na pánvi nebo zapéct v troubě. U malých dětí samozřejmě být opatrnější
Taky ještě povařím… navíc vývar je pak dobrý jako základ pro uzenou polévku 🙂
Já také vždy aspoň na půl hodinky uvařím v páře,maso je měkčí a chutnější.
Pokud to budete dávat také dětem, krátce bych ještě tepelně zpracovala. Stačí na chvíli povařit v páře. Je to lepší a ničemu to vadit nebude. Také to tak dělám. Také to potom, při zapékání nebudete muset dlouho péct.