Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Křehčené maso
Holky, víte některá čím je křehčené maso odlišné od normálního? Mimo toho, že je levnější. Měli jsme ho asi 2x a celkem to šlo, ale napotřetí po uvaření z toho bylo bláto co mělo divnou chuť a nakonec jsem to vyhodila. Zkažené to určitě nebylo, jen to prostě nechutnalo jako maso. Od té doby už to nekupuju, ale vrtá mi to hlavou.
Taky jsme se nechali napálit, poprvé a naposled. Složení jsem si přečetla až doma – obsah masa 60%!!!
Dále obsah soli a éček, že jsem se zhrozila a podruhé jsem chytla amok po rozmražení, měla jsem na prkýnku beztvaré blátíčko. Hrůza, nekupujte to!
Speciální technologií (strojem) vodou napuštěné maso. Když si s tím strojem hrál kámoš řezník, zjistil že se kuřecí maso dá zkřehčit lehce nad polovinu, takže z kila výrobku je polovina (půl kila) maso, polovina ( půl kila) voda. Resumé – jíst se to dá, pochutnat nikoliv. Ale je to levné – když je to jen půlka masa.
tomášfuk
přečtěte si vždy složení. poku je tam jen maso a voda, je pro děti vhodné. pokud tam je sůl a éčka, nedávám. každé je křehčené jinak.
Radka
Ahojky nám moc nechutnalo a v nějakém pořadu o tom mluvili,že není vhodné pro děti,že je něčím napuštěné aby bylo jemnější jestli solí to už nevím.
Četla jsem o tom v tom článku, co jsem dávala odkaz Jitka, s 1 kilem křehčeného masa koupíte ve skutečnosti 80 dkg masa a 20 g vody,jestli jsem to dobře pochopila. A asi proto jsem z toho měla to „bláto“
Křehčené maso je plné soli-je křehčené právě tou solí
V křehčeném mase je víc vody než v obyčejném, taky proto je levnější, chutná méně a bývá rozvařené.
koupili jsme si to jednou a už nikdy více
Není lepší koupit normální maso a naložit si ho jenom třeba se solí, pepřem a olejem na 2-3 dny. Někdy je znát i třeba ten jeden den. A pak je taky určitě křehčí a chutnější.
Můžeš to udělat i s odřezky nebo plátky naskládat takto ošetřené na sebe a dát do lednice nebo třeba kostky masa a ty pak osmahnout, přidat zeleninu a jídlo je hotové za chvilku. Čas přípravy se naložením trochu zkrátí.
Jarak
Teda mně ani nechutnalo, měla jsem ho jednou a naposled, další důvod byl ten, že po rozmrazení z něho zbyly jen „frcky“, kousíčky v takovém tvaru, že se skoro nedaly použít :o(
Liší se složením a jak píše maja, je tam více éček. Taky je ochucené. U dětí bych ho asi nedoporučovala. A pokud ho budete dělat tak dobře propéct.
Viz – http://www.spotrebitele.info/potraviny_zdravi/clanek.shtml?x=2342669 – do masa se přidává voda, aby bylo křehčí :-(((.
Tak tohle masičko jsme kdysi taky kupovali ale jak sem si přečetla ty éčka tak to jíme tak jednou za rok a bez dětí.Obsahuje to hodně látek nevhodné pro děti ale i dospělí by se tomu měli vyhnout.Jinak sem to vždy používala na smažení v trojobalu.
maja