Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Smažení rybího filé
Ahoj kuchařinky 🙂 Prosím, můžete mi poradit nějaký osvědčený fígl na smažení rybího filé (lisované kostky např. z aljašské tresky), aby se trojobal neloupal a nerozbředl? Nemám friťák a tyto řízky mi na pánvi moc smažit nejdou. Rybu připravuji nejčastěji dušenou nebo pečenou, ale už bychom si dali i klasický trojobal… můžete mi poradit?
Díííííky 🙂
Babofko, jednou jsme ho zkusili a opravdu nám moc chutnal 🙂 – ale taky je to jediná ryba, kromě filé , mražených makrel a ještě „něčeho“, co mi moc vábné nepřipadá :), co u nás v Penny mají 😉
Děkuji za tipy, Nuninko, já klasické řízky dávám ještě dojít do trouby, ale u ryby mě to nenapadlo – zkusím 🙂
Ájíku, to je hrozná škoda. Tak zkus ale toho pangase, je moc dobrý. Alespoň u nás „na vsi“ v Penny ho mají. A mě osobně to připadá kvalitnější a výživově hodnotnější, než ty lisované kostky filé 🙁
Zkuste péct v troubě. Na Vánoce tak peču i kapra a je moc dobrý a křupavy. Olej, ale musí být hodně rozehřátý. A to taky když pečete na pánvy.
Holky, díky za rady 🙂
Já je právě nerozmrazovala – jen posolila, posypala kořením na ryby (Želvíčku, je to moc dobré 😉 ) a klasicky obalila, ale právě se mi to rozpadá nebo se oloupala strouhanka a vůbec to nebylo takové dobré křupavoučké 🙂 Tak to příště zkusím trochu rozmrazit . Dííííííky 🙂
Babofko, no jo, jenomže tady čerstvou rybu neseženu 🙁 – leda pak ve městě, ale to mám zas takový nákup, že bych to už neunesla 🙂
Ájíku, já jsem už odvykla kupovat ty kostky filé, vadilo mi, jak se rozpadají. Ani chuťově nepřišly nic moc 🙁 Ale vím, že se nemají nechávat rozmrazit.
Ryby kupuju pokud možno čerstvé. Z mražených ryb jen filety pangasia, ty nechávám úplně povolit a lehce jakoby vyždímu tu přebytečnou vodu. Pak buď obaluju v trojobalu nebo třeba jen v mouce s kořením a smažím.
Ájíku, já filé sice neobaluji, ale pokud máme chuť na rybu v trojobalu, tak dělávám filety z tresky, nechám je rozmrazit a poté je pořádně vysuším papírovýma utěrkama a teprve potom obaluju a smažím a strouhanka pak zůstane na rybě a ne na pánvi.
Holka, ty mi děláš chutě…
Filé nerozmrazuji a obalené smažím trošku zprudka, ale dostatečně dlouho, aby nebylo uvnitř syrové. Používám pánev s protipřilnavou úpravou jako i na ostatní řízky.
Jarak