Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
tianové nádobí
Dobrý den, máte prosim Vás někdo zkušenost s titanovým nádobím? Jak v něm vaříte? A opravdu nepoužíváte tuk? Nevíte jestli existují nějaké stránky o tomto nádobí kde by byli třeba i recepty. Předem moc děkuju.
Pavla
Taky se připojuju..,mám „hranatou dámu“cca4roky,kulatý hrnec a pánev ,každé koupené od jiné fa a jsem moc spokojená..
Peťa
Mám hrnec – pánev už 4roky a jsem s ním moc spokojená. Sice trochu tuku dávám, pod maso, mám ráda, když má kůrčičku. Nejúžasnější je, že tam maso dám a nemusím se o něj starat, udělá se samo a je krásně měkké.
Titanové nádobí jsem si traky koupila, je to paráda na něm vařit, ale má jednu strašně velikou nevýhodu, pro kterou se ho musím zbavit a prodat jej… nedá se s ním vařit na indukci (alespoň na té mé značce) a tím, že máme novou kuchyň, tak jsme to zjistili, v letáku je psáno: „určeno pro všechny druhy energií“. Tak pokud máš indukci, vybírej a dávej bacha!
Dobrý den Pavli,
v titanovém nádobí vařím 10.rok a prakticky od jeho pořízení jiné hrnce nepoužívám(kromě tlakového).
Pokud chcete použít minimum tuku, funguje to- stačí na ubrousek kápnout olej a vytřít dno pánve či hrnce.Zrovna tak po umytí hrnce(nedávat do myčky): má se dno vytřít ubrouskem s kapkou oleje.
Jinak z praxe podotýkám, že u bramboráků jsem stejně tuk začala přidávat, protože to prostě nebylo „ono“. Ale jinak pod palačinky,maso,zeleninu opravdu stačí výše zmíněných pár kapek tuku.
Nejdůležitější věc při vaření v tomto nádobí se týká soli: nesolit dříve,než je rozpálené dno, či ohřátá voda v hrnci.Jinak se může stát,že se na dně časem objeví „dolíčky“.
Pavla Š.