Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Příprava bažanta
Ahoj všichni, hledám radu, jak připravit bažanta, aby neměl takovou tu trochu hořkou chuť. Peču ho na másle, prošpikovaného špekem, přidávám trochu cibule.
Dělám někde chybu?
Jarka
Určitě chybu neděláte, můžete vyzkoušet také dušeného bažanta.A také použíjte kuličky jalovce, bobkový list a čerstvý rormarýn.
Bažanta dáme do vyšší nádoby. Osolíme, opepříme, přidáme kuličky jalovce, bobkový list a olivový olej (trochu)
Bažanta ze všech stran dozlatova osmažíme a přendáme na talíř. Do hrnce dáme cibuli, mrkev, celer a česnek ( vše na drobno nakrájené) osmahneme, přidáme víno, bob.list a rozmarýn. Krátkou chvíli povaříme. Vše dáme do hrnce, který můžeme dát do trouby. Přídáme bažanta, zakryjeme alobalem a pečeme asi 2 hodiny.
Z vypečené šťávy odstraňíme tuk , naporcujeme bažanta a podáváme.
Bažanty jsem pekla jednou – na jablkách a víně, prošpikovaného slaninou – byla to lahůdka.
Jablka vytáhnou ze zvěřiny, ale i z ryb a třeba kachny tu zvláštní chuť, která někomu vadí.