Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Sádlové cukroví
Neznáte některá recept na sádlové cukroví- dělala to naše babička , byly to menší tmavě hnědé bochánky uprostřed s marmeládou. Mňam a já se jí už nezeptám… Díky, pekařky !!!
Jana
aspus aps afasdkpau tasd aslslalaaapala,ala,lůa
já dělám každý rok kakaové bobky ze sádla a každému chutnají. potřebujete : 150g vepřového sádla,200 moučkového cukru,150 hladké mouky, 50 kakaa,vanilkový cukr. vše se smíchá,udělají se kuličky,důlek,dá se marmeláda nebo ořech.pečou se při 150 dokud neoschnou.pozor na popraskání
Moc děkuji za recepty , zítra se s dětmi dáme do pečení.
Jana
A my děláme sádláčky takto:
160g hladké mouky, 150g cukru, 150g sádla, 60g kakaa.
A do důlku uprostřed místo marmelády dáváme utřený žloutek s cukrem.
Mňam, moje nejmilejší cukroví:-)))
A podle http://www.bulharska-kucharka.cz/deserty.html
Ořechové máslenky
250g cukru, 250g vepřového sádla, jeden čajový šálek ořechů, 2ks vanilky, 350 až 380g mouky.
Tuk a cukr rozmícháme, přidáme vanilku, mleté ořechy a mouku. Zamícháme na středně tvrdé těsto. Vyválíme placku o tloušťce 6mm. Vykrajujeme různé tvary nebo vytvarujeme cukroví podobné malému ořechu. Položíme na lehce vymaštěný plech, pečeme při teplotě 200 stupňů a dopékáme při 180 stupních. Teplé obalujeme vanilkovým cukrem.
Cukroví plněné marmeládou
100g sádla, 100g másla, 100g cukru, 1 vejce, mouka, 100g marmelády.
Sádlo, máslo a cukr rozmícháme. Přidáme vejce a opět důkladně zamícháme. Přisypeme tolik mouky až nám vznikne středně měkké těsto. Vyválíme placku o tloušťce 3mm a vykrajujeme kolečka o průměru 4cm. Do středu vložíme marmeládu a přeložíme na polovinu. Položíme na vymazaný plech a pečeme při 220 stupních.
Dle http://www.potravinova-alergie.info/recepty/sadlove-susenky-recept.php
140 g sádla, 140 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 1 lžíce kakaa, 1-3 lžíce mletých ořechů
Postup přípravy jídla: Sádlové sušenky
sádlo vymícháme do hladka, pak přidáme ostatní ingredience, vypracujeme hladké těsto. Z těsta vytvoříme kuličky, které na plechu vyloženém pečícím papírem prstem rozmáčkneme na placičky. Pečeme zprudka ale opatrně, aby se nespálily. NEměli by o mnoho zhnědnout oproti syrovému stavu. Jsou výborné čerstvé, lepší když malinkou odleží.
Tak já jeden recept mám od své paní učitelky. Která už bohužel není mezi námi. Jmenuje se sádlenky. Potřebuješ:14dkg cukru, 14dkg sádla, 14dkg hladké mouky, 7dkg oříšků (mleté), 2 dkg kakaa, kůra z půlky citrónu. Z těsta uděláš kuličky, ty trošku splaskneš, uděláš v nich důlek a doprostřed dáš marmeládu. Snad jsem ti pomohla.
Tilia