Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
značka jogurtů
ahoj, jakou značku jogurtů kupujete pro své děti? Jaká je nejlepší? díky
Můžu se podepsat pod Ctiradku 🙂
Také u nás vede Hollandia bílý selský. Ovocné málo, když tak Florián a Smetanový z Valašska.
Pak zákysy a kefíry, ovocné.
Bobíky, Lipánky aj syn moc nevyžaduje… nevadí mi to. Občas si dáme.
Sončo, tak na Bio jsem nekoukala, to mě teda nenapadlo vůbec…. Někdy příště zase kouknu, až si vzpomenu…jen tak ze zajímavosti….
Možná, že na Slovensku to zakázáno není. Ale název jsem nezkoumala.
Ctiradko, myslím, že se jedná o Olmu Bio, kde je ten škrob.
Tak já teda nejraději mám floriana a potom ovocný zákys bud jahodový nebo merunkový je to takový kokteil a v létě si ho vyrábím doma . Rozmixuji jahody nebo merunky s cukrem přidám mléko a je to . Co jsem měla ještě ráda tak to byl tvarohový míša ale ted kvůli ceně ho nekupuji to si raději rozmíchám tvaroh s kakaem nebo čokoládou , chut je stejná a ještě mám toho víc
No, jak to sleduju, asi si fakt koupíme ten jogurtovač. Prý v něm jde dělat i acidofilní mléko atd.
No ctiradko, a jsme zase u toho, takže buď je ten jogurt teď kvalitnější, protože je to naprosto čistý výrobek, anebo to tam nepíšou a je všechno při starém. Ale já mám pocit, že právě na tu Olmu ta kontrola tehdy šla, takže je opravdu možné, že ten jogurt je teď opravdu “jogurt“:-)))
Matildo, já koukala na tu bílou Olmu klasik a nic o škrobech jsem tam napsáno ennašla… takže – buď to tam přestali dávat (na základě testu..), nebo to tam rpostě už nepíšou… 🙂
Sončo, být by to tam nemělo, popravdě, já do Tesca chodím málo, tak ho nekupuju, tak toho jsem si taky nikdy nevšimla….
Sončo, nesmí. Je to v odkazech uvedených výše ze Sdružení ochrany spotřebitelů. V takovém případě se to už nesmí nazývat bílý jogurt, ale pouze jogurtový výrobek, nebo třeba jogurtový dezert. Ale věřím, že takových výrobků by se našlo opravdu hodně. Asi po tom ty kontroly nejdou tak cíleně…
Dnes jsem ze zvědavosti začala studovat složení bílého Tesco jogurtu. Našla jsem vepřovou želatinu. Nepsal tu někdo, že se nesmí pro jogurty používat nebo si to pletu?