Archivované diskuze jsou určeny pouze ke čtení.
Ryby a alergie
Ahoj všichni. Ráda bych znala názor druhých. Naše dcerka nesnášela asi tak do dvou let ryby – kromě tuňáka v pomazánce.Za dvě hodiny po jídle se pozvracela.Přitom jídlo snědla s chutí. Teď už je jí normálně/3apůl roku/.Co mě ale zajímá je chuť sumečka pangasius.Máte s ním někdo zkušenost?Připravuji ho podobně, ale kus od kusu má zvláštní ,jinou příchuť..? Je možné ,že je cítit rybinou nebo“ bahnem“ jako třeba kapr?Přitom jsem ho před přípravou pokapala citronem,ale stejně chutnal jako blatíčko.Předpokládám,že mražená ryba není zkažená. Mám obavy abych tím malé neublížila.Vůbec se to nedá srovnat s lososem,který je pro mě opravdu lahodný.
Děkuji za odpověď Hezký den
Jana
Dobrý den Jano,
osobně nemám z touto rybou zkušenosti a jsem toho názoru, že malé děti by měli jíst především potraviny z pásma, kde se narodili. Obecně vzato jsou ryby doporučovány od jednoho roku, mořské plody až od dvou let.
Ohledně chuti sumečka. Přikláním se k názoru, že sumeček asi cestou rozmrzl, a proto nebyla chuť úplně v pořádku. Také preferuji čerstvé maso, mražené používám minimálně, prostě to není ono.
Doporučuji velkou pozornost při nákupu mražených potravin, opravdu nevíte, zda není znovu zmražená.
Taky bych zkusila rybu namočit do mléka, mělo by to vyčichnout. Jinak obecně – ryby jsou sice zdravé, ale pro menší děti trochu těžší do bříška, takže právě když zbaští rybku s chutí, může jí být špatně, a nemusí jít zrovna o alergii. Taky vždycky klukům radím, aby jedli pomalu 🙂
Já jsem si teda na chuť Pangasia musela zvyknout, taky mi moc nejel :o((( ale teď ho poměrně jíme. No ale losos je losos:o)))))
Jano, pangasia kupuju, ale s tím, co popisuješ, jsem se zatím nesetkala. Je ale pravda, že kupuju většinou ryby čerstvé. Ty zmražené mi už nikdy tak nechutnají, maso bývá tvrdší. Navíc se nikdy nemůžeš spolehnout, jestli už na cestě a v hypermarketech párkrát nepovolilo a zase nezmrzlo. Aspoň to vždycky vidím na mražené zelenině, a tak moc zmrzlému masu nedůvěřuju. I ostatní maso kupuju čerstvé…
A to zvracení bych spíš přisuzovala tomu, že ryba asi nebyla právě ok…
jediný v čem ti můžu poradit,zkus rybu namočit do mlíka, zhruba na několik hodin, osušit v utěrce a pak můžeš s rybou pracovat podle chuti.Dělám to tak s kaprem i tolstolobikem, tak snad by to mohlo fungovat i na jiné ryby.